- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal
A francia séfek gondban vannak a gyorsételek alapanyagainak beszerzésével
Az haute cuisine országában az utcai ételek elkészítése az alapanyagok hozzáférhetősége miatt komoly problémákat vet fel. Az induló francia vállalkozások számára az autentikus gyorsételek elkészítése - az elnevezéssel ellentétben - nem megy valami gyorsan. A Le Camion Qui Fume nevű guruló étteremben például az ebédelni óhajtó tömeg egy órát várhat a rendelésre készülő hamburgerére.

…és az általuk kínált
gusztusos hamburger.
/Kép: Le Camion
Qui Fume, Facebook/

Furcsa, hogy épp abban a városban nehéz egy-egy gyorsétel alapanyagát beszerezni, ahol a séfek egyébként mindenhez könnyű szerrel hozzájutnak, ami egy-egy mesterien összeállított szószhoz vagy flancos süteményhez szükségeltetik.
 
Az elmúlt két évben a külföldi mintára üzemelő gyorséttermek gombamód elszaporodtak Párizsban – immáron városszerte ínyenc burritokat, hamburgereket és brownie-kat kínálnak a vendégeknek.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A francia séfek kezdenek visszatérni gazdag kulináris gyökereikhez
Franciaországban az étel maga a művészet. Ennek megfelelően az UNESCO 2010-ben a francia gasztronómiát a világ „immateriális kulturális örökségévé” nyilvánította. Más kulturális szakmákkal ellentétben a konyha művészeiként számon tartott nagyhírű francia séfek azt mondják, nem megérdemelt és korántsem hízelgő hírnév az övéké. A legtöbben ugyanis az illatok után szaglászó, megállás nélkül robotoló maximalistákra asszociálnak, akiknek a vajszószos francia konyha a kezdet és a vég egyben.

Frédéric Vardon séf (39V)
a francia alapanyagokat
szeretné hangsúlyozni
a konyhájában.
Malacsütés egészben
A malacsütés nem való mindenkinek. Nem is gondolnánk, mennyi időt, pénzt és előkészületet igényel egy egész sertés elkészítése. Aki elég bátor hozzá, hogy belefogjon, biztos, hogy hosszú távú élményekkel fog gazdagodni. A vendégek le lesznek nyűgözve és ízlelőbimbóink sem járnak rosszul. Felejthetetlen élményt nyújt a malacsütés, így szinte bármilyen rendezvényen készülhetünk malacsülttel. A barnára sült, ropogós bőr gyönyörű és finom. Minden érzékünket megbabonázza.
- Mire számíthat egy lépfenés húst adó ...
- A magyar éttermek gyomorforgató ...
- Tisztújítás: Ismtét Krivács Andrást ...
- Horváth László: Mangó-Kókusz tortácska
- Megtorpant a szakács szakma ...
- Divatba jöttek a diétás tanfolyamok ...
- Ízmentő - Őrségi ételeket, babonákat ...
- Több van a tányérokon - Top 50 hazai ...
- Magyar cukrászda nyílt Portugáliában
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google