|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok - Állatok |
Átverés: libamáj helyett kacsamájat adnak Rejtettkamerás felvételekkel és NÉBIH-vizsgálattal mutattak rá az V. Libamájfesztivál szervezõi arra, hogy 10-bõl 9 helyen libamáj áron valójában kacsamájat kaphatunk Budapesten. A megtévesztés ellen is küzdenek a szervezõk szeptember 6-8. között az Erzsébet téri gasztrofesztiválon.
Forrás: elelmiszer.hu (2013.09.)
A próbavásárlásokat a Libamájszövetség végezte, a vizsgálatokat pedig a NÉBIH laborja. A kutatás és a próbavásárlások rámutattak: 10 budapesti hentes üzeltbõl 9-ben libamáj áron valójában kacsamájat kapunk.
„A próbavásárlásokat olyan helyeken végeztük, ahol nem volt egyértelmûen megkülönböztetve a két máj fajta. Termelõkkel és szakértõkkel összefogva kidolgoztunk egy vásárlók számára is könnyen értlemezhetõ szempontrendszert, amely támasztékot adhat a vásárláskor.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Tarol a magyar hús Keleten "A magyar sertés elsõként a japán piacot vette be. A szigetország lakói különlegesnek és finomnak tartják, és hajlandóak áldozni is érte. A 2004 óta magyar nemzeti kincsként számon tartott hús Michelin csillagos éttermekben kezdte, exkluzív delikát boltokban folytatta, bekerült a szusikba és a gõzgombócokba, és ma már a drágább rámenezõkben (tésztalevesezõkben) is megtalálja a helyét."
|
|
Miért különleges a wagyu marha A Wagyu, más néven Kobe marha évek óta világszerte egyre növekvõ népszerûségnek örvend. A gasztronómia szakemberei és ínyencek szerint, ez a leglágyabb, legzamatosabb hús az egész világon.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|