- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Állatok
Átverés: libamáj helyett kacsamájat adnak
Rejtettkamerás felvételekkel és NÉBIH-vizsgálattal mutattak rá az V. Libamájfesztivál szervezői arra, hogy 10-ből 9 helyen libamáj áron valójában kacsamájat kaphatunk Budapesten. A megtévesztés ellen is küzdenek a szervezők szeptember 6-8. között az Erzsébet téri gasztrofesztiválon.

Forrás: elelmiszer.hu (2013.09.)
A próbavásárlásokat a Libamájszövetség végezte, a vizsgálatokat pedig a NÉBIH laborja. A kutatás és a próbavásárlások rámutattak: 10 budapesti hentes üzeltből 9-ben libamáj áron valójában kacsamájat kapunk.
 
A próbavásárlásokat olyan helyeken végeztük, ahol nem volt egyértelműen megkülönböztetve a két máj fajta. Termelőkkel és szakértőkkel összefogva kidolgoztunk egy vásárlók számára is könnyen értlemezhető szempontrendszert, amely támasztékot adhat a vásárláskor. Ezt a segédanyagot a Libamájfesztiválon mindenki a kezébe is veheti” – mondta el Ökrös Mariann, a Libamájszövetség elnöke.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Tarol a magyar hús Keleten
"A magyar sertés elsőként a japán piacot vette be. A szigetország lakói különlegesnek és finomnak tartják, és hajlandóak áldozni is érte. A 2004 óta magyar nemzeti kincsként számon tartott hús Michelin csillagos éttermekben kezdte, exkluzív delikát boltokban folytatta, bekerült a szusikba és a gőzgombócokba, és ma már a drágább rámenezőkben (tésztalevesezőkben) is megtalálja a helyét."
Miért különleges a wagyu marha
A Wagyu, más néven Kobe marha évek óta világszerte egyre növekvő népszerűségnek örvend. A gasztronómia szakemberei és ínyencek szerint, ez a leglágyabb, legzamatosabb hús az egész világon.
- Miért drága a vad, ha ingyen van?
- Marha jó!
- Gulliver csirkéje
- A kedélybeteg szürke marhától ne várj ...
- Erdélyiné Mikó Marianna: Barramundi, ...
- Több kaliforniai séf ellenzi a hízott ...
- Leszámolnak a libamájjal
- Korunk busája: a pangáziusz
- Iszony az uszonytól - Előrelépés a ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google