- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Ízesítők
Porrá lészen! – így készül az ecetpor
„Az ecetnek ugyanis nem feltétlenül kell, hogy állagában is megváltoztassa ételeinket: e törekvések hívták életre, s teszik közkedveltté az ecetport. A gasztrokémiai kiskáté szerint készítése egyszerű: a nálunk is kapható maltodextrinre – közepesen édes, krémfehér, nedvszívó por – különböző töménységű és alapanyagú ecetet csepegtetünk.”

Vinegar-powder

Forrás: trademagazin.hu (2012.11.)
 
Az ecetpor az amerikai séfek konyháiban az elmúlt 6-8 évben jelent meg újra, mára ízanyagként is mind többek által használt „konyhakémiai gasztrovegyület”. Nagyobb mennyiségben az ipar használja por formában forgalmazott pácokhoz, mártáshoz, szószokhoz, saláta öntetekhez, az anyagot újra felfedező tengerentúli szakácsok köretként tálalt sült krumpli meghintéséhez, tartármártásokhoz, grillezett húsok,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Nátrium-glutamát: az idegméreg, amitől minden finom
A kínai konyha európai és amerikai területen való elterjedésével együtt egy új „betegség” is megjelent napjainkban, mégpedig a kínai étterem szindróma.
M. John Dennis: Hamis cukrok nyomában
"Amikor az élelmiszerek árucikké váltak, a hamisított ételek, italok is megjelentek a piacon. Hammurabi egyik törvénye már tiltotta a gyenge és a kelleténél drágább sörök árusítását. Aki megszegte a törvényt, komoly büntetésre számíthatott..."
- Kapor
- Csúcsminőségű a magyar borecet
- Ízfokozók, glutamátok
- Halász Zoltán: A só regénye
- Knorr Kulináris Akadémia
- Vinkó József: Az ötödik íz
- Az ínyenc sók világa
- Nem az ötödik íz felelős a kínai ...
- A cukorról
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google