- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Sűrítők, kocsonyásítók
Humán DNS felhasználásával készült zselés cukorka
Első hallásra talán nem étvágygerjesztő, ám a kutatók szerint, a humán DNS felhasználásával készült zselatin fogyasztása számos egészségügyi haszonnal jár. Bár sokak számára egyelőre science-fictionként hangzik, az emberi DNS felhasználásával előállított zselatin egyre növekvő érdeklődést vált ki a tudományos és gazdasági körökből egyaránt.

A Beijing University of Chemical Technology kutatói nemrégiben sikeresen integráltak emberi DNS-t élesztőgomba törzsbe, ami ezáltal nagy mennyiségű rekombináns (genetikailag módosított) zselatin előállítására vált képessé.

A zselatint hosszú idő óta használják az élelmiszerek előállításához, főként desszertek, cukorkák végtelenszámú variációjához, és az ezek gyártásához szükséges, évi mintegy 300,000 tonnányi mennyiség a közeljövőben az új, génmanipulációs technikával előállított zselatinnal helyettesíthető.

A genetikailag módosított zselatin felhasználása új egészségügyi szabályozások szükségességét indokolja,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google