Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Sűrítők, kocsonyásítók
Humán DNS felhasználásával készült zselés cukorka
Elsõ hallásra talán nem étvágygerjesztõ, ám a kutatók szerint, a humán DNS felhasználásával készült zselatin fogyasztása számos egészségügyi haszonnal jár. Bár sokak számára egyelõre science-fictionként hangzik, az emberi DNS felhasználásával elõállított zselatin egyre növekvõ érdeklõdést vált ki a tudományos és gazdasági körökbõl egyaránt.

A Beijing University of Chemical Technology kutatói nemrégiben sikeresen integráltak emberi DNS-t élesztõgomba törzsbe, ami ezáltal nagy mennyiségû rekombináns (genetikailag módosított) zselatin elõállítására vált képessé.

A zselatint hosszú idõ óta használják az élelmiszerek elõállításához, fõként desszertek, cukorkák végtelenszámú variációjához, és az ezek gyártásához szükséges, évi mintegy 300,000 tonnányi mennyiség a közeljövõben az új, génmanipulációs technikával elõállított zselatinnal helyettesíthetõ.


... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google