Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Aromák
Az aromák titkai
Az élelmiszerüzletek polcairól ránk mosolygó termékek közül alig tudunk olyat választani, amelynek címkéjén ne szerepelne valamilyen adalékanyag. A többnyire E betûvel és egy számmal jelzett komponens a legtöbb vásárló számára valamilyen titokzatos eredetû és összetételû varázsszert jelöl.

Forrás: Természet Világa (1999.10.) - Bélafiné Bakó Katalin – Gubicza László

Pedig az Európai Unióban már az 1960-as években kidolgozták az engedélyezett adalékanyagok rendszerét, amit 1996. január elsejével, az új magyar élelmiszertörvény bevezetésével hazánk is átvett. A Magyar Élelmiszerminõsítõ Társaság kiadványából [1] megtudhatjuk, hogy milyen csoportokba sorolták az egyes adalékanyagokat, s mit rejtenek e titokzatos számok. Példaként a csokoládékon szereplõ jelölések egy részét az 1. táblázatban mutatjuk be.



... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Mitõl aromás az étel?
"15 ezer körüli aromahatású anyag létezik, ezek közül mintegy 7 ezret lehetséges kémiai vagy más úton elõállítani. Végül is, mi az aroma?"

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google