- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Sütőipari
Mindszenti kalács
"A mindszenti kalácsot eredetileg tőként egyházi (húsvét, karácsony, pünkösd) és nagyobb családi (lakodalom) ünnepekkor fogyasztották magában, süteményként vagy kávé mellé uzsonnára. A húsvéti sonkát kenyér helyett ma is kaláccsal eszik a dél-alföldi régióban. A kisebb méretű változatot egészben kínálják. Ebből - a fonásnak köszönhetően - könnyű törni egy-egy falat méretű darabot."

Forrás: "Hagyományok-Ízek-Régiók"

Más elnevezések: tejeskalács, üres kalács
Előfordulás a régión belül: Csongrád megye, Mindszent és környéke
Általános besorolás: kalács
Különleges, egyedi jellemző: három ágból font kalács.

Leírás
A mindszenti kalács mintegy 22 cm hosszú, középen l0 cm széles és 5 cm magas, két végén elkeskenyedő, három ágból jellegzetes fonással készített, 250 g tömegű lapos kalács (500 g-os tömegben is készül). Héja aranysárga, vöröses­barnába hajló, fényes. A felületen a fonás jól felismerhető. Bélzete egyenletesen apró lyukacsú,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
2012. évi kenyér célellenőrzés
Kenyérfogyasztás Magyarországon - A vizsgált kenyerek érzékszervi vizsgálatát képzett bírálókból álló bizottság végezte. A vizsgált termékek közül a rozs- és rozsos kenyerek szerepeltek a legjobban. Összességében elmondható, hogy a megvizsgált összes kenyér közel 60%-a kiváló vagy jó minősítést kapott, ugyanakkor a termékek közel 10%-a nem megfelelő érzékszervi tulajdonsággal rendelkező kenyérnek bizonyult.

 

Takács Mariann: Gere pékség kulisszatitkai
"Tudják, hogy a Gere pékség neve fogalom, illetve hogy a hírét és vele a sikert a tulajdonos apja alapozta meg, és a fia viszi tovább. A három generáció történetéről és a "lisztes szakma" szeretetéről Gere István mesélt..."
- A kenyér is csak sülve jó - ...
- Nem édes a magyar cukrászok élete
- Orosházi banán
- Fumu (Baba alakú kalács)
- Kulcsos kalács
- A Kenyér: Élet
- Hol beteg a magyar kenyér?
- Tunkolható kenyér, avagy ...
- Mindennapi kenyerünket…
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google