- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Konzervek
Miért drága a magyar kaviár?
Magyar siker: Európa a lábunk előtt hever
Az egyik magyar üzlethálózatban 15 ezer forintért elegáns dobozban kapható egy tégely magyar kaviár. A másik polcon már 400-600 forintért kínálják a kaviárt, de aki kicsit is ért e műfajhoz, az tudja, hogy az csak sózott ikra. Számfira György, akit itthon már csak Doktor Kaviárként emlegetnek...

Forrás: 168ora.hu - Dalia László írása
 
...nem nagyon szereti a kaviárt, a sajátját is csak ritkán kóstolja meg, és mindig elcsodálkozik, hogy milyen dicshimnuszokat zengenek a portékájáról.
Miért ilyen drága az igazi kaviár?
– Mert csemege és egyúttal hiánycikk. A szakértők szerint a kereslet hatszor nagyobb, mint a kínálat. Hamisítják is rendesen. Amikor először megjelentem a piacon, sokan nem is hitték el, hogy a Viharsarokban terem ez a finom kaviár. Az egyik francia cég igazgatója magángépén jött el Vésztőre, hogy a saját szemével lássa az üzemet és a tokhalakat.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Ketchup-sztori
"A ketchup a paradicsomból származó, de a sűrítés miatt négyszeres likopin-tartalma miatt igazi egészségtáplálékká vált. A likopin remek színanyag, valamint antioxidáns forrás. A bio-ketchup pedig valóságos gyógyszer, az egészséges és hosszú élet titka. A ketchup nagy karriert csinált a véres filmjelenetekben, valamint kiterjedten használják ellenszenves politikusok szobrainak leöntésére."
Gyíkhús
A bakonyi borda, a csikóstokány és a székelygulyás világkarrierje
"Globus egyike Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező konzervgyárainak. A Weiss család 1882-ben alapította meg az elődjének tekinthető Első Magyar Konzerv- és Ércárugyárat. Kezdetben a kincstár megrendelésére a katonaságnak hús- és kávékonzervet, a lakosság részére pedig gyümölcs- és zöldségkonzervet gyártott."
- Kétszáz(hat) éves a konzerv
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszóImpresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu
Google