Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Konzervek
Miért drága a magyar kaviár?
Magyar siker: Európa a lábunk elõtt hever
Az egyik magyar üzlethálózatban 15 ezer forintért elegáns dobozban kapható egy tégely magyar kaviár. A másik polcon már 400-600 forintért kínálják a kaviárt, de aki kicsit is ért e mûfajhoz, az tudja, hogy az csak sózott ikra. Számfira György, akit itthon már csak Doktor Kaviárként emlegetnek...

Forrás: 168ora.hu - Dalia László írása
 
...nem nagyon szereti a kaviárt, a sajátját is csak ritkán kóstolja meg, és mindig elcsodálkozik, hogy milyen dicshimnuszokat zengenek a portékájáról.
Miért ilyen drága az igazi kaviár?
– Mert csemege és egyúttal hiánycikk. A szakértõk szerint a kereslet hatszor nagyobb, mint a kínálat. Hamisítják is rendesen. Amikor elõször megjelentem a piacon, sokan nem is hitték el, hogy a Viharsarokban terem ez a finom kaviár. Az egyik francia cég igazgatója magángépén jött el Vésztõre,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Ketchup-sztori
"A ketchup a paradicsomból származó, de a sûrítés miatt négyszeres likopin-tartalma miatt igazi egészségtáplálékká vált. A likopin remek színanyag, valamint antioxidáns forrás. A bio-ketchup pedig valóságos gyógyszer, az egészséges és hosszú élet titka. A ketchup nagy karriert csinált a véres filmjelenetekben, valamint kiterjedten használják ellenszenves politikusok szobrainak leöntésére."
Gyíkhús
A bakonyi borda, a csikóstokány és a székelygulyás világkarrierje
"Globus egyike Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkezõ konzervgyárainak. A Weiss család 1882-ben alapította meg az elõdjének tekinthetõ Elsõ Magyar Konzerv- és Ércárugyárat. Kezdetben a kincstár megrendelésére a katonaságnak hús- és kávékonzervet, a lakosság részére pedig gyümölcs- és zöldségkonzervet gyártott."
- Kétszáz(hat) éves a konzerv
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google