Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Italok
Erdélyiné Mikó Mariann: Guinness
"A Guinnesst a tradicionális ír és az amerikai konyha is elõszeretettel használja a francia pirítóstól a marhapörköltig. Tudományos kutatások állítják, hogy a Guinness fogyasztása elõnyös a szív egészségére, mivel jelentõs antioxidáns tartalma megakadályozza a káros koleszterin lerakódását az artériák falán."

Amikor Arthur Guinness 1759-ben évi 45 fontért kibérelte serfõzõ mûhelyét, valószínûleg nem gondolta, hogy a serfõzés történelmének egyik nagyágyúját sikerül megalkotnia. A dublini serfõzdébõl indult Guinness a világ szinte minden részére eljutott, több mint 50 országban fõzik és évente kb. 10 milliárd liternyit értékesítenek.
 
Az ír serfõzõ-mester munkáját dicsérõ ital születése óta némi fazonigazításon ment keresztül. A sörre oly jellemzõ mély rubin árnyalat és égetett íz például, a pörkölt árpa használatából ered, ami viszonylag modern fejlesztés, mert ez az összetevõ egészen a XX.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Hogyan állítsuk össze borkínálatunkat?
Álljon akár nyolc, akár nyolcszáz darabból a borlistád, mindenképp az egyik legfontosabb része az üzletnek, arról nem is beszélve, hogy befolyással van a vállalkozásodról átfogóan kialakított képre.
Barnás szirup titkos receptje
Coca-Cola rövid története. 1886 a nagy áttörések és változások kora volt. Elõször szikrázott fel a villanyáram, szólalt meg a telefon, jelentek meg a motorral hajtott jármûvek, a new york-i kikötõben pedig leleplezték a Szabadság-szobrot. A Coca-Cola története is ekkor kezdõdött az Egyesült Államokban, a Georgia állambeli Atlantában.

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google