- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Italok
Erdélyiné Mikó Mariann: Guinness
"A Guinnesst a tradicionális ír és az amerikai konyha is előszeretettel használja a francia pirítóstól a marhapörköltig. Tudományos kutatások állítják, hogy a Guinness fogyasztása előnyös a szív egészségére, mivel jelentős antioxidáns tartalma megakadályozza a káros koleszterin lerakódását az artériák falán."

Amikor Arthur Guinness 1759-ben évi 45 fontért kibérelte serfőző műhelyét, valószínűleg nem gondolta, hogy a serfőzés történelmének egyik nagyágyúját sikerül megalkotnia. A dublini serfőzdéből indult Guinness a világ szinte minden részére eljutott, több mint 50 országban főzik és évente kb. 10 milliárd liternyit értékesítenek.
 
Az ír serfőző-mester munkáját dicsérő ital születése óta némi fazonigazításon ment keresztül. A sörre oly jellemző mély rubin árnyalat és égetett íz például, a pörkölt árpa használatából ered, ami viszonylag modern fejlesztés, mert ez az összetevő egészen a XX. századig nem szerepelt a gabonaőrleményben.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Hogyan állítsuk össze borkínálatunkat?
Álljon akár nyolc, akár nyolcszáz darabból a borlistád, mindenképp az egyik legfontosabb része az üzletnek, arról nem is beszélve, hogy befolyással van a vállalkozásodról átfogóan kialakított képre.
Barnás szirup titkos receptje
Coca-Cola rövid története. 1886 a nagy áttörések és változások kora volt. Először szikrázott fel a villanyáram, szólalt meg a telefon, jelentek meg a motorral hajtott járművek, a new york-i kikötőben pedig leleplezték a Szabadság-szobrot. A Coca-Cola története is ekkor kezdődött az Egyesült Államokban, a Georgia állambeli Atlantában.

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszóImpresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu
Google