- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Gombák
Matsutake gomba – a japán konyha legdrágább kincse
"A japán konyha legdrágább és legritkább kincse iránt a luxuskategóriába sorolható ár ellenére a megszokottnál nagyobb volt a kereslet. Míg 2009-ben a mostanihoz hasonló nyitóárverésen összességében kevesebb mint 1 kg matsutake kelt el, addig a hétfői eseményen körülbelül 8 kilónyi talált vevőkre, ami a tavalyi évben összesen eladott mennyiség felét teszi ki..."

Forrás: asiamania.hu (2010.10.) Szerző: Hegyi Attila

A japán matsutake gombát a világ egyik legdrágább élelmiszereként tartják számon. A rendkívül népszerű és különleges aromájú élelmiszer idei első, friss példányaiért október 12-én a Mie prefektúrai Nahari városban tartott árverésen szinte rekordárig licitáltak a vevők. Kilogrammos mennyiségre kerekítve 1 kg Akame matsutake (赤目松茸) ára 85.000 yen (kb. 203 ezer forint) volt, ami 1.000 yennel (kb. 2400 Ft) magasabb a tavalyi győztesnél.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Barbárok vágták haza a kincset érő magyar triflát
Kilónként százezer forintot is megadnak idén a nyári szarvasgombáért, mégsem boldogok a gombagyűjtők. Az értékes csemegében gazdag erdőket néhány éve a feketepiacra dolgozó, csapatokban, ásóval-kapával gombászó barbárok fosztják ki.
Laskagomba
Az itthon előállított fajtáknak van nagy szerepe, amelyeknek a fenntartása és a szaporítóanyag előállítása is nálunk történik, ezért az e területen dolgozó hazai szakemberek szeretnék ezt a gombát hungarikumnak elfogadtatni. Az ezzel kapcsolatos első feladat az lenne, hogy a magyar fogyasztókkal el kellene fogadtatni a laskagombát, majd a termesztését fel kellene fejleszteni.
- A globális felmelegedés újabb ...
- Földi kenyér
- Kalla Kálmán: Ismerkedés a ...
- Ronda, de finom
- Szilvásy Dénes: Tavaszreggeli
- Mezei szegfűgomba
- A fenséges rejtőzködő
- Gombafajták – III. rész
- Gombafajták II.
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google