Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Zöldségek
Rosenstein: Mérgezzük a Kedves Vendégeket
A mi vendégeink nagyon kedvelik a csípõs ízeket. Minden paprika-újdonságunk, amelyek az erõs különbözõ fokozatait adják az ételeinkhez, nagy sikert aratnak. Így kezdõdik az a történet, amelynek folytatásaként egy újabb különlegességgel készülünk meglepni Kedves Vendégeinket.

Forrás: rosenstein.hu
 
Tavaly volt nálunk egy ausztrál asztaltársaság, akiknek 3-4, különbözõ erõsségû paprikát kínáltunk, a habanero és a naga fajtákból. Tõlük hallottunk elõször arról, hogy Ausztráliában nagy kultusza támadt az erõs paprika termesztésének és fogyasztásának. Annyira, hogy ott nemesítették ki a világ legerõsebb paprika fajtáját, a Skorpiót, ami kétszer erõsebb az általunk eddig legerõsebbnek tartottnál, ami pedig erõs férfiakat könnyeztetett meg.
Ausztrál vendégeinktõl kértünk és kaptunk további információkat errõl a paprikáról, nemrégiben pedig,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Védik a medvehagymát a mértéktelen gyûjtéstõl
Védik a medvehagymát a mértéktelen gyûjtéstõl a természetvédõk és az erdészek: a gyógyhatásairól ismert növény gasztronómiai különlegességgé vált az utóbbi években, ezért egyre többen szedik, de csak mértékkel és engedély birtokában lehet gyûjteni.
Orrunknál fogva - A medvehagymakultusz
"A medvehagymát lehetõség szerint frissen szedve vagy legalábbis maximum egypár nappal késõbb használjuk fel: szárítva például már nem az igazi. Ha hirtelen nagy adaghoz jutnánk, amit már semmiképpen sem tudunk hirtelen elfogyasztani, akkor rakjuk mélyhûtõbe, alaposan kiporciózva. Kiolvasztás után ugyan már nehezen ismerhetõ fel az eredeti levélszerkezet, de az aromák többnyire nem vesznek el."
- A fokhagymáról 10 dolog
- Étkezési paprika
- A padlizsánról 10 dolog
- Kapszaicin, a csípõs molekula - A ...
- Így lesz tökéletes ízû a ...
- Íme Magyarország legjobb ízû ...
- Makói hagyma
- Halász Zoltán: Római örökség - ...
- Hungarikum zöldségek
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google