- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Zöldségek
Rosenstein: Mérgezzük a Kedves Vendégeket
A mi vendégeink nagyon kedvelik a csípős ízeket. Minden paprika-újdonságunk, amelyek az erős különböző fokozatait adják az ételeinkhez, nagy sikert aratnak. Így kezdődik az a történet, amelynek folytatásaként egy újabb különlegességgel készülünk meglepni Kedves Vendégeinket.

Forrás: rosenstein.hu
 
Tavaly volt nálunk egy ausztrál asztaltársaság, akiknek 3-4, különböző erősségű paprikát kínáltunk, a habanero és a naga fajtákból. Tőlük hallottunk először arról, hogy Ausztráliában nagy kultusza támadt az erős paprika termesztésének és fogyasztásának. Annyira, hogy ott nemesítették ki a világ legerősebb paprika fajtáját, a Skorpiót, ami kétszer erősebb az általunk eddig legerősebbnek tartottnál, ami pedig erős férfiakat könnyeztetett meg.
Ausztrál vendégeinktől kértünk és kaptunk további információkat erről a paprikáról, nemrégiben pedig, egy évvel az első találkozásunk után, ismét megjelent éttermünkben ez az ausztrál házaspár.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Védik a medvehagymát a mértéktelen gyűjtéstől
Védik a medvehagymát a mértéktelen gyűjtéstől a természetvédők és az erdészek: a gyógyhatásairól ismert növény gasztronómiai különlegességgé vált az utóbbi években, ezért egyre többen szedik, de csak mértékkel és engedély birtokában lehet gyűjteni.
Orrunknál fogva - A medvehagymakultusz
"A medvehagymát lehetőség szerint frissen szedve vagy legalábbis maximum egypár nappal később használjuk fel: szárítva például már nem az igazi. Ha hirtelen nagy adaghoz jutnánk, amit már semmiképpen sem tudunk hirtelen elfogyasztani, akkor rakjuk mélyhűtőbe, alaposan kiporciózva. Kiolvasztás után ugyan már nehezen ismerhető fel az eredeti levélszerkezet, de az aromák többnyire nem vesznek el."
- A fokhagymáról 10 dolog
- Étkezési paprika
- A padlizsánról 10 dolog
- Kapszaicin, a csípős molekula - A ...
- Így lesz tökéletes ízű a paradicsom
- Íme Magyarország legjobb ízű zöldségei
- Makói hagyma
- Halász Zoltán: Római örökség - A ...
- Hungarikum zöldségek
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google