- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Gyümölcsök
Már a parlamentben is tudják, milyen finom és egészséges a zöld dió
"A Goldenfood zöld dió szirupban elnevezésű készítmény OMÉK Termék Nagydíj 2011 elnyerése után 2012-ben a Magyar Termék Nagydíj kitűntető címet is elnyerte. A séfek készítettek már belőle mustárkrémet, tálalták kék sajttal, de ízletes füstölt kecskesajttal, és készült belőle zöld diós kecskejoghurt is."

Forrás: Dehir.hu (2012.09)
 
Debrecen - Magyar Termék Nagydíjat kapott a debreceni székhelyű Tranzit-Ker Zrt. zöld dióból előállított készítménye.
 
Nagymamáink még tudták, milyen egészséges és finom a dió, még zölden. Kitaláltak egy receptet, ahol a zöld dió feketévé válik, és bárki ehet belőle. Ezt ismerte fel a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározó szerepet játszó Tranzit-Ker Zrt. és hozzá kapcsolódó Tranzit Dió Kft. fejlesztési csapata.
 
A Tranzit Csoport 70 hektárnyi saját dióültetvényén a világszerte ismert Milotai 10-es fajtát gondozzák.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Bőhm Kornél: A napfény íze
Állítólag a szárított gyümölcsnek is lehet annyi friss és gyümölcsös íze, mint a valódinak. Szezonja — természetesen — akkor jön el, amikor a friss gyümölcsé lecseng. Kiválasztásuk egyszerűnek tűnik, pedig nagyon nem mindegy, mit vásárolunk.

Papajáról 10 dolog
...amit tudni érdemes
"Érettségtől függően zöldségként és gyümölcsként is fogyasztható. Az éretlen (zöld) papaja a vietnami és a thai konyha kedvelt nyersanyaga. A nagyon finom leveleket megpuhítva zöldségként is fogyasztják. A zöld terméseket – a tökhöz hasonlóan – főzve, sütve, csőben sütve és töltve is elkészíthetjük."
- Horling Katalin: Datolyaszilva
- Amit az ananászról tudni érdemes
- Aligátorkörte
- Gesztenyéről 10 dolog
- Homoktövis - a homok aranya
- Halász Zoltán: Mazsolázzunk!
- Dinnye, dinnye...
- A dobogós gyümölcstermesztők
- Áfonyáról
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google