Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Fűszerek
Köménypollen, a kulináris tündérpor
"A friss pollent Amerikában a kaliforniai farmerek szolgáltatják márciustól májusig, sõt, egy-két északkeleti gazda még nyáron is arat. Szárított formában egész évben kapható, csak oda kell figyelni a jó minõségre. A különleges fûszer kapcsán három séfet kérdeztünk meg, hogy õk mire használják ezt a régi-új csodaszert."

Az enyhén édes és képtelenül ízletes köménypor valódi csodát mûvel az ételekkel.
A tapasztalt séfek gyakran azt állítják, az idõspórolásnál nincs értékesebb dolog a konyhában. Azután, ha megismerkednek a köménypollennel – a virágzó kömény bimbójából gyûjtött apró szemcsékkel –hamar meggondolják majd magukat.

Észak-Olaszországban már régóta kulináris tradíciónak számít a köménypollen gyûjtése és konyhai felhasználása,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Vigyázat! A fûszerpaprikák kétharmada silány minõségû
"A hazai nagy élelmiszerüzletekben beszerzett, tömegfogyasztásra szánt paprikák egyike sem érte el a fogyasztható színvonalat, az elsõ helyet pedig egy bezdáni termelõ szerezte meg. Tanulságképp megállapították: ma Magyarországon csak akkor tudunk megbízhatóan jó fûszerpaprikához jutni, ha van bejáratott kistermelõnk vagy személyes kapcsolatunk."
Uniós oltalom alatt a Kalocsai fûszerpaprika-õrlemény
"A nyilvántartás  védelmet biztosít az elnevezés használatával való visszaélések ellen, mivel a termék elõállítása kizárólag a termékleírásban meghatározott területen, az ott szereplõ kritériumok alapján történhet. A másik elõny az uniós szimbólum használatában rejlik, amely beazonosíthatóvá és az európai köztudatban is a legmagasabb minõségû termékek közé emeli ezt a magyar terméket."
- Fûszerpaprika
- Fûszer, gyógyszer a szerecsendió
- Bánhegyi László: A paprika ...
- Szokatlan fûszerek - Spanyol légy
- Szokatlan fûszerek - Ausztrál ...
- Szokatlan fûszerek - Ámbra
- Tudathasadásos állapotban a magyar ...
- Halász János: Tárkony - Francia ...
- Dr. Takács Ferenc: Õfelsége, a bors
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google