- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Fűszerek
Köménypollen, a kulináris tündérpor
"A friss pollent Amerikában a kaliforniai farmerek szolgáltatják márciustól májusig, sőt, egy-két északkeleti gazda még nyáron is arat. Szárított formában egész évben kapható, csak oda kell figyelni a jó minőségre. A különleges fűszer kapcsán három séfet kérdeztünk meg, hogy ők mire használják ezt a régi-új csodaszert."

Az enyhén édes és képtelenül ízletes köménypor valódi csodát művel az ételekkel.
A tapasztalt séfek gyakran azt állítják, az időspórolásnál nincs értékesebb dolog a konyhában. Azután, ha megismerkednek a köménypollennel – a virágzó kömény bimbójából gyűjtött apró szemcsékkel –hamar meggondolják majd magukat.

Észak-Olaszországban már régóta kulináris tradíciónak számít a köménypollen gyűjtése és konyhai felhasználása, hiszen a növény aprócska alkotóeleme egy pillanat alatt képes gazdagabbá tenni az ételek ízét. Miután emésztéssegítőként került az amerikai piacra,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Vigyázat! A fűszerpaprikák kétharmada silány minőségű
"A hazai nagy élelmiszerüzletekben beszerzett, tömegfogyasztásra szánt paprikák egyike sem érte el a fogyasztható színvonalat, az első helyet pedig egy bezdáni termelő szerezte meg. Tanulságképp megállapították: ma Magyarországon csak akkor tudunk megbízhatóan jó fűszerpaprikához jutni, ha van bejáratott kistermelőnk vagy személyes kapcsolatunk."
Uniós oltalom alatt a Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
"A nyilvántartás  védelmet biztosít az elnevezés használatával való visszaélések ellen, mivel a termék előállítása kizárólag a termékleírásban meghatározott területen, az ott szereplő kritériumok alapján történhet. A másik előny az uniós szimbólum használatában rejlik, amely beazonosíthatóvá és az európai köztudatban is a legmagasabb minőségű termékek közé emeli ezt a magyar terméket."
- Fűszerpaprika
- Fűszer, gyógyszer a szerecsendió
- Bánhegyi László: A paprika kalandos ...
- Szokatlan fűszerek - Spanyol légy
- Szokatlan fűszerek - Ausztrál ...
- Szokatlan fűszerek - Ámbra
- Tudathasadásos állapotban a magyar ...
- Halász János: Tárkony - Francia vagy ...
- Dr. Takács Ferenc: Őfelsége, a bors
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google