- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Malomipari
Halász Zoltán: Rizs egyszerűen és bonyolultan
Világutazás a rizses ételek szárnyán
"A rizsről írni csaknem annyi, mint beszámolni a világtörténelem évezredeiről. De ugyanígy szinte az egész világ valamennyi konyháját végig lehet kóstolni, hogy megtudjuk, mennyi fantáziát adnak hozzá a barna vagy fehéres gabonaszemekhez."

Forrás: Konyhaművészet (2006.)

A spanyol konyha sztárja kétségkívül a paella, amely az egész világon ismertté, kedveltté tette az Ibériai-félsziget gasztronómiáját. A rizs, csirkehús, tengeri mindenféle és más hozzávalók megszámlálhatatlan kombinációja alkotja a paellákat. Valenciában, a mediterrán tengerparton valamennyi séfnek van néhány „titkos” paella receptje. A titok nyitja többnyire egyszerű: e fogás készítéséhez elengedhetetlen az eredeti, nyers, kezeletlen rizs használata, hogy — a többi hozzávalóval együtt harmonikus ízegyüttest nyerjünk, s ne essünk a lapos, ragacsos paella bűnébe. Nélkülözhetetlen hozzá a sáfrány,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A gabonafélékről
"Semleges alapízüknél fogva a gabonafélék változatos formában készíthetők el, más-más jelleget nyerve az alkalmazott fűszerektől függően. Aromájuk pirítással karakteresebbé tehető. Kedvező biológiai jellemzőiket érdemes kíméletes feldolgozási eljárások alkalmazásával megőrizni..."
Hántolt köles
"Az Őrségben húsos kását vagy keménykását, ludaskását, hajdúkását, a gánicát és a kölesdödöllét (Kardos, 1943.) Készítettek a kölesből még különböző levesféléket, hurkát, rétest, káposztatölteléket. Lisztjét lepényszerű köleskenyér készítéséhez is felhasználták."
- 10 dolog, amit a tönkölybúzáról tudni ...
- "Retro" a gabonaiparban - avagy a ...
- Aratási edények
- Rizs fajták
- Rizs történelem
- Búzaőrlemények
- Minőségi liszt, fél siker!
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google