Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Tejipari
Fontos tudnivalók a tejek, tejtermékek jelölésérõl
Az élelmiszerek jelölésének alapvetõ célja, hogy pontos, valósághû tájékoztatást adjon a fogyasztónak az élelmiszer jellegérõl, tulajdonságairól. A címkén található információ biztosítja a megfelelõ választás lehetõségét, tudatos fogyasztói döntés meghozatalát a vásárlóknak.

Forrás: nebih.gov.hu

Mit kell tartalmaznia a jelölésnek?
A Magyarországon forgalomba kerülõ élelmiszerek szabályos csomagolásán az alábbiak vannak feltüntetve magyar nyelven:

    Termék megnevezése
    Tehéntejbõl gyártott termék esetén nem kötelezõ a tehéntejre utalás, elegendõ a tej megnevezés. Egyéb eredet esetében fel kell tüntetni az adott állatfajt, pl. kecsketej.

    Tömege
    A termék nettó mennyisége, folyadékok esetében ûrtartalomban (pl. liter, centiliter), egyéb termékek esetében tömegben megadva.


... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Mit kenjünk a kenyerünkre? Vaj kontra margarin
Kiegyensúlyozott táplálkozásunk egyik alappillére, ha minél több, élettanilag kedvezõ hatású táplálékot, például koleszterinszegény, telítetlen növényi zsiradékot tartalmazó élelmiszert fogyasztunk. Nem mindegy, hogy mit kenünk a kenyerünkre, mint ahogy az sem, milyen zsírokat használunk a fõzéshez.
Eredetvédelmet kaphat a magyar rögös túró
A magyar gasztronómia hagyományos alapanyagának számító rögös túró igazi hungarikum, a Kárpát-medencén kívül ilyen túró sehol sem kapható, ezért is kezdeményezte a Tej Terméktanács a rögös túró eredetvédelmének megállapítását az Európai Uniónál. A hazai tejtermelés egyötödébõl, azaz mintegy 300 millió liter tejbõl készül túró Magyarországon évente.
- T. Nagy Tamás: A sajtvásárlás ...
- Kemény, rúzsos, lyukas…
- Lipher Tamás: Interjú László ...
- Sajtkészítés
- Pócs Éva: Tejes babonák
- "Antik sajtok"
- A Békés megyei brindza
- Tofuzzunk!
- Hogyan készítsünk joghurtot?
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google