- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok - Tejipari
Fontos tudnivalók a tejek, tejtermékek jelöléséről
Az élelmiszerek jelölésének alapvető célja, hogy pontos, valósághű tájékoztatást adjon a fogyasztónak az élelmiszer jellegéről, tulajdonságairól. A címkén található információ biztosítja a megfelelő választás lehetőségét, tudatos fogyasztói döntés meghozatalát a vásárlóknak.

Forrás: nebih.gov.hu

Mit kell tartalmaznia a jelölésnek?
A Magyarországon forgalomba kerülő élelmiszerek szabályos csomagolásán az alábbiak vannak feltüntetve magyar nyelven:

    Termék megnevezése
    Tehéntejből gyártott termék esetén nem kötelező a tehéntejre utalás, elegendő a tej megnevezés. Egyéb eredet esetében fel kell tüntetni az adott állatfajt, pl. kecsketej.

    Tömege
    A termék nettó mennyisége, folyadékok esetében űrtartalomban (pl. liter, centiliter), egyéb termékek esetében tömegben megadva.


... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Mit kenjünk a kenyerünkre? Vaj kontra margarin
Kiegyensúlyozott táplálkozásunk egyik alappillére, ha minél több, élettanilag kedvező hatású táplálékot, például koleszterinszegény, telítetlen növényi zsiradékot tartalmazó élelmiszert fogyasztunk. Nem mindegy, hogy mit kenünk a kenyerünkre, mint ahogy az sem, milyen zsírokat használunk a főzéshez.
Eredetvédelmet kaphat a magyar rögös túró
A magyar gasztronómia hagyományos alapanyagának számító rögös túró igazi hungarikum, a Kárpát-medencén kívül ilyen túró sehol sem kapható, ezért is kezdeményezte a Tej Terméktanács a rögös túró eredetvédelmének megállapítását az Európai Uniónál. A hazai tejtermelés egyötödéből, azaz mintegy 300 millió liter tejből készül túró Magyarországon évente.
- T. Nagy Tamás: A sajtvásárlás bizalom ...
- Kemény, rúzsos, lyukas…
- Lipher Tamás: Interjú László ...
- Sajtkészítés
- Pócs Éva: Tejes babonák
- "Antik sajtok"
- A Békés megyei brindza
- Tofuzzunk!
- Hogyan készítsünk joghurtot?
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google