Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Alapanyagok - Húsipari
Már a csirkehúst is vizezik
„A hatóság még azt sem tudta eldönteni, törvényes-e ez az egész. Ez valószínûleg attól függ, hogy a boltok feltüntetik-e a hozzáadott anyagokat, bár egy bizonyos határ fölött azért nem biztos, hogy egyáltalán szabad még csirkehúst mondani.”

Forrás: Index (2013.12.)
 
A Guardian azt írja, hogy Angliában most azzal spórolnak a boltok, hogy felvizezik a fagyasztott csirkemellet. Ráadásul elég rendesen, jellemzõen a teljes súly egyötöde víz. Maga a folyamat úgy néz ki, hogy betonkeverõszerû gépekben alámerítik a húst, és utána még hozzáadnak néhány foszfátot is, hogy megkössék a folyadékot. Ráadásul például a Brazíliából importált húst már eleve úgy hozzák be, hogy van benne kukoricaolaj és só.
 
A hatóság most ott tart, hogy még azt sem tudták eldönteni, törvényes-e ez az egész. Ez valószínûleg attól függ,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Veszélyesek-e a nyesedékhúsok?
"A fogyasztói kockázat tekintetében hasonlította össze a baromfi és sertés nyesedékhúsokat (az MSM technológiával készült termékeket) a nem MSM technológiával feldolgozott friss és darált hús, illetve egyéb húskészítményekkel."
Jó nagy pácban - Ipari sonkák
"Különösen hiányzik az idõ: egyszerre és gyorsan kell sokat elõállítani - ez pedig nem megy a fent részletezett, pepecselõs módszerrel. De gondolnunk kell azokra a milliókra is, akik egyszerûen nem engedhetik meg maguknak valódi, ámde drága sonkafélék beszerzését - nekik dögivel kínálnak kevésbé nemes alapanyagokból összerakott ételeket."
- Újra luxuscikk lehet a sült hús
- Véresen egyszerû
- A vörös hús eladási mutatóin az ...
- Subject: bacon szalonna
- Bakonyi-e a bacon?
- A sonka
- Büntessük meg õket!
- A csécsi szalonna
- PICK-szalámi
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google