- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Cikkek - Táplálkozásról
A rántott húst nem adjuk!
Van az úgy, hogy az ideális, vagy annak vélt helyzet köszönőviszonyban sincs a valósággal. Ilyenkor vagy az elveket illene közelíteni a valósághoz, vagy konkrét, országosan, egységesen végrehajtható cselekvési programot kidolgozni a helyzet javítására. A Mintamenza program minden, csak nem végrehajtható terv.

Forrás: zabhegyezo.com - Vétek György (2013.11)
 
Még akkor is, ha a legújabb győzelmi jelentések szerint már 250 főzőkonyha – jelentsen ez bármit is – csatlakozott a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Békés megyei berkeiből indult programhoz. Ez elméletben azt jelentené, hogy ma már naponta 750 ezer főre főznek „mintaszerűen”.
 
Az elvek, a célok gyönyörűek: a felnövekvő nemzedék táplálkozzon változatosabban és egészségesebben, mint elődeik. A kivitelezhetőséggel azonban komoly gondok vannak. A hangzatos jelszavakat azonban közismerten nagyon szeretjük,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Ezért szeretünk és utálunk ételeket
"Az anyaméhben a magzat be- és kilégzi a magzatvizet, amit átitatnak az anya étkezési szokásai. A kutatások kimutatták, hogy azok az újszülöttek, akiket érhetett a fokhagyma vagy az ánizs hatása az anyaméhben, kevésbé negatívan reagáltak ezekre a szagokra pár nappal születésük után, mint azok, akik akiknek nem volt semmilyen élményük velük."
Kilenc olyan élelmiszer, amit soha nem lenne szabad újra elfogyasztanunk
Sok a félretájékoztatás az élelmiszerekre nézve, hogy mi milyen hatással van az emberi egészségre, mi hasznos és mi káros. Az egészséges ételek kiválasztása így igen nehézzé válhat. Ebből kiindulva összegyűjtöttünk 9 olyan konkrét élelmiszert, amelyek fogyasztását kerülni érdemes, mert szinte gyakorlatilag semmi tápértékük nincs, egészségügyi előnyöket nem hordoznak, sőt mi több, fogyasztásuk egészségromboló és kockázatos.
- A keserű ételek egészségesebbek ...
- Változik a korral az "íz ízlés", ...
- Meglepő számok a magyar konyhákból - ...
- Az ízek hangzó párjait keresik egy ...
- A vörös hús káros az egészségre
- A gluténmentes vendéglátás nem ...
- Évente kétmillióan halnak meg a sok ...
- Razziáznak az iskolai menzákon
- Támogatott a Hungast
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google