- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Cikkek
Mire számíthat egy lépfenés húst adó közétkeztető?
"Aki mulaszt, azaz az említett szabályozást megszegi, felelőtlenül kockáztatja fogyasztói egészségét. Ilyen szabálytalanság észlelésekor a hatóság az élelmiszerlánc felügyeleti bírsággal sújtja, amelynek összege akár több millió forint is lehet, az érintett áru értékével arányosan."

Mire számíthat

Forrás: origo.hu - Táfelspicc (2014.07.)
 
A lépfenés húst értékesítő közétkeztető nem tart a jogi felelősségrevonástól, de egyáltalán van, amitől kell tartania? A Nébihet kérdeztük.
 
A lépfenével fertőzött húst megvásárló és azt a közétkeztetésben felhasználó tiszafüredi székhelyű Hableány Bt. jogi képviselője Szabó Ottó, aki egyben a Bt-t vezető Ábrahám Tamás védője, elmondta:
 
"A cégvezető elismeri felelősségét abban, hogy hatósági bizonyítvány nélkül vásárolt marhahúst. Állítása szerint ugyanakkor ezt jóhiszeműen tette, annak tudatában, hogy állatorvos látta az árut.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.

Kordos Szabolcs
Eszem-iszom Hungary
- Merülj alá a vendéglátás világába
A francia séfek kezdenek visszatérni gazdag kulináris gyökereikhez
Franciaországban az étel maga a művészet. Ennek megfelelően az UNESCO 2010-ben a francia gasztronómiát a világ „immateriális kulturális örökségévé” nyilvánította. Más kulturális szakmákkal ellentétben a konyha művészeiként számon tartott nagyhírű francia séfek azt mondják, nem megérdemelt és korántsem hízelgő hírnév az övéké. A legtöbben ugyanis az illatok után szaglászó, megállás nélkül robotoló maximalistákra asszociálnak, akiknek a vajszószos francia konyha a kezdet és a vég egyben.

Frédéric Vardon séf (39V)
a francia alapanyagokat
szeretné hangsúlyozni
a konyhájában.
- Ízmentő - Őrségi ételeket, babonákat ...
- Több van a tányérokon - Top 50 hazai ...
- Amikor a diéta tényleg nem a ...
- Malacsütés egészben
- BUDÁN MÉG ELFÉRNE NÉHÁNY JÓ HELY ...
- A konyhaművészet egykor szakma volt, ...
- A rántott húst nem adjuk!
- Betiltják a rántott húst
- Gordon Ramsay két Michelin csillagot ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google