Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Gasztrotörténelem
Divatba jöttek a diétás tanfolyamok (1939)
"Az egyes tanfolyamok sikere mindig attól függ, hogy mennyire híznak a környék macskái? A hölgyek elsõ kreációit ugyanis a macskáknak kell odaadnunk, mindaddig, amig orvosi szempontból teljesen kifogástalan ételeket készítenek."

Forrás: huszadikszazad.hu
 
Bakfistól a dédanyáig
Pontosan vasárnap volt két esztendeje annak, hogy az elsõ exportszobalány a Rákóczi-utról elindult Angliába. Nagy csomagjai voltak és a villanyos vezetõje mérgesen kérdezte: meddig utazik?
- Liverpoolba megyek, kérem – hangzott a válasz.
Azóta több mint ezer magyar háztartási alkalmazott ment ki Angliába.
Akad köztük szinésznõ és egyetemi hallgató, méltóságos asszony és – kimondott háztartási alkalmazott. Két év alatt három férjhezmenés, két öngyilkossági kísérlet és sok-sok összegyüjtött font szerepel az exportszobalányság mérlegén.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Knock- out a dunaparti Anna- Bárban (1936)
"Tovább nem jutott, mert a báró letette a vödröt és arcul ötötte a pincért. Ez egy pillanatig dermedten nézte az elõtte álló szmokingos urat, azután hirtelen fölemelte kezét és mielõtt megakadályozták volna, a bárót állon ütötte. A fiatalbáró az ütéstõl elszédült és végig vágodott a földön."
A hadi konyha (1915)
"Nekünk kizárólag olcsón elõállitható ételekre és nem étel-fantasztikumokra van szükségünk. Elsõ dijul kitüzünk egy zsák nullás buzalisztet, második dijul egy zsák kevert tésztalisztet, harmadik dijul egy zsák kevert kenyérlisztet."
- Apicius szakácskönyvérõl
- A só ára (1920)
- Eljárás a fõváros több divatos ...
- Debrecenbe kéne menni... Hajdúsági ...
- Gerbeaud- A leghíresebb európai ...
- Apor Péter: Az vendégségrõl és ...
- Vendégek és pincérek véres ...
- Ebéd ezer koronáért (1924)
- Ki mit szolgál föl a Színész ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google