Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Köret
A krumplipüré apoteózisa
A köretek némelyike ízében, állagában, sõt színében is ezerféleképpen variálható. Tekinthetnénk õket a konyhai kreativitás fokmérõjének is, ám ennél is fontosabb, hogy élve sokszínûségükkel, viszonylag egyszerûen és olcsón fokozhatjuk az étkezés élményét.
Forrás: trademagazin.hu - I. T.
 
A kínai ételkészítés egyik alapelve: a tányéron nemcsak az ízeknek, de a színeknek is harmóniában kell lenniük. Ezt a tételt egyik-másik hazai fine dining étterem egyes köreteiben is érvényesülni láttuk, de sokkal gyakoribb a másik véglet: a krumplipürét, a rizst jó esetben is csak kétféleképpen készítik el.

Mivel tehetjük gazdagabbá krumplipürénket? Az ízét gazdagíthatjuk különféle sajtokkal – cheddar, mascarpone, parmezán, vagy akár kemény füstölt sajt –, még izgalmasabb, ha darált füstölt szalonna is kerül bele. Együtt fõzhetõ (és pépesíthetõ) zellerrel, cukkinival, répával, sütõtökkel.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Krumplipüré
A világ legegyszerûbb étele, amit a legtöbben egy-kétféleképpen készítenek, pedig a kreatív szakácsmûvészet alapeszközeként is tekinthetnénk. Hiszen ízében, állagában, sõt színében is ezerféleképpen variálható. Lehetne akár a konyhai kreativitás egyik alapköve is.
Tökéletes párolt rizs
A párolt rizs világszerte közkedvelt étel. Gusztusos elkészítési módja azonban nem könnyû; hagyományos, vékony falú edényben szinte lehetetlen. Ha a leégés elkerülése érdekében idõnként megkeverjük, összetörnek a szemek. Ha nem, vastag kéreg ég az aljára.
- Ízes rizs
- Kézzel készített kuszkusz
- Párolt rizs
- Yorkshire puding
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszóImpresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu
Google