- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Köret
A krumplipüré apoteózisa
A köretek némelyike ízében, állagában, sőt színében is ezerféleképpen variálható. Tekinthetnénk őket a konyhai kreativitás fokmérőjének is, ám ennél is fontosabb, hogy élve sokszínűségükkel, viszonylag egyszerűen és olcsón fokozhatjuk az étkezés élményét.
Forrás: trademagazin.hu - I. T.
 
A kínai ételkészítés egyik alapelve: a tányéron nemcsak az ízeknek, de a színeknek is harmóniában kell lenniük. Ezt a tételt egyik-másik hazai fine dining étterem egyes köreteiben is érvényesülni láttuk, de sokkal gyakoribb a másik véglet: a krumplipürét, a rizst jó esetben is csak kétféleképpen készítik el.

Mivel tehetjük gazdagabbá krumplipürénket? Az ízét gazdagíthatjuk különféle sajtokkal – cheddar, mascarpone, parmezán, vagy akár kemény füstölt sajt –, még izgalmasabb, ha darált füstölt szalonna is kerül bele. Együtt főzhető (és pépesíthető) zellerrel, cukkinival, répával, sütőtökkel.
Gyakran készítik hagymával is. Például a pürébe olívaolajon párolt,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Krumplipüré
A világ legegyszerűbb étele, amit a legtöbben egy-kétféleképpen készítenek, pedig a kreatív szakácsművészet alapeszközeként is tekinthetnénk. Hiszen ízében, állagában, sőt színében is ezerféleképpen variálható. Lehetne akár a konyhai kreativitás egyik alapköve is.
Tökéletes párolt rizs
A párolt rizs világszerte közkedvelt étel. Gusztusos elkészítési módja azonban nem könnyű; hagyományos, vékony falú edényben szinte lehetetlen. Ha a leégés elkerülése érdekében időnként megkeverjük, összetörnek a szemek. Ha nem, vastag kéreg ég az aljára.
- Ízes rizs
- Kézzel készített kuszkusz
- Párolt rizs
- Yorkshire puding
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google