| 
											|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |  |  |  |  |  
 
  
    | Kérdõív |   
    | 
         
          | Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |   
          |  |  |  
 |  |  |  
    | 
             
                
          | Kezdõoldal - Ételkészítés |   
                | 
                         
                            | Alaszkai vörös királyrák mangó „rivierával” és vöröshagymával Recept: Michel Roth – Bocuse d’Or 1. helyezett, 1991
 
|  Michel Roth
 |  
 Hozzávalók (4 adaghoz):
 - 4 alaszkai vörös királyrák ollója (egyenként 180 g) court bouillon-ban megfõzve
 - Extra szûz olívaolaj
   A mango coulis-hoz: - ¼ érett mangó
 - Egy kis olívaolaj
 - 2 narancs
   A „rivierához”: - 1 mangó felcsíkozva
 - ¾ érett mangó
 - 1 vöröshagyma
 - 1 ek.
 
 ... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 |  |   
          |  |  
         
          |  |   
          |  |   
          |  |   
		|  |   
          | 
               
                | 
                     
                      | Uj Péter: újra kell teremteni a szegedi halászlét Az egész Alföld pocsékul áll az országos gasztromezõnyben, a magyar étkezési és éttermi kultúra agyhalál közeli állapotban van, a helyzet katasztrofális – véli Uj Péter újságíró, a Gault&Millau étteremkalauz egyik munkatársa, akit a halászlékritika nyomán kirobbant vitáról kérdeztünk.
 |  | 
                     
                      | Zellert is tartalmaz a száraz, gagyi bejgli "A Magyar Élelmiszerkönyv szerint csak akkor számít bejglinek a termék, ha a tömege legalább 250 gramm, és a töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40 tömegszázalék. A szabályozás kitér a minimális zsír- és cukortartalomra is, valamint arra, hogy milyen összetevõket lehet, illetve nem lehet felhasználni a bejgli készítéséhez."
 |  |  
                |  |  |  |   
          |  |  
          |  |  |  |  |  
 
 
 
 
 
 
 |