- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Főzelék
Babsterc
Pirított babfalat
Recept: Gálné Anikó
Forrás: wineroads.eu

Hozzávalók:
200 g szárazbab
400 g liszt

200 g zsír
1 fej vöröshagyma
szalonna csíkok
 
Elkészítés:
A babot előző napon beáztatjuk. Majd másfél liter sós vízben puhára főzzük.
 
Vastag falú edényben a lisztet egy kevés sóval együtt szárazon, lassú tűzön, állandó kavargatás közben aranysárgára pirítjuk. Óvatosan hozzáadunk a liszthez 1 liter forró bablevet, majd jól elkeverjük, meglocsoljuk a felforrósított zsiradékkal és belekeverjük a főtt babot. Egy kevés ideig pihenni hagyjuk, aztán villával szétnyomkodjuk a babszemeket.
Fogyasztás előtt sütőbe tesszük és felforrósítjuk, meg is piríthatjuk, hogy szép színt kapjon.
 
A szalonnát csíkokra, a hagymát karikára vágva olajon külön-külön ropogósra pirítjuk, majd a babot ezekkel díszítve tálaljuk.
 További receptek
Lecsó
Forrás: bockbisztro.hu
Nyár eleji párolt káposzta
Recept: Turos Emil
- Zöldborsófőzelék
- "Új" tökfőzelék marinált makrélával
- Paraj
- Hideg kapros tökfőzelék
- Parajból készített sűrített főzelékek
- Főzelékek - Verdure
- Karfiol felfújt
- Brokkoli felfújt
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google