Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Fõzelék
Babsterc
Pirított babfalat
Recept: Gálné Anikó
Forrás: wineroads.eu

Hozzávalók:
200 g szárazbab
400 g liszt

200 g zsír
1 fej vöröshagyma
szalonna csíkok
 
Elkészítés:
A babot elõzõ napon beáztatjuk. Majd másfél liter sós vízben puhára fõzzük.
 
Vastag falú edényben a lisztet egy kevés sóval együtt szárazon, lassú tûzön, állandó kavargatás közben aranysárgára pirítjuk. Óvatosan hozzáadunk a liszthez 1 liter forró bablevet, majd jól elkeverjük, meglocsoljuk a felforrósított zsiradékkal és belekeverjük a fõtt babot. Egy kevés ideig pihenni hagyjuk, aztán villával szétnyomkodjuk a babszemeket.
Fogyasztás elõtt sütõbe tesszük és felforrósítjuk, meg is piríthatjuk, hogy szép színt kapjon.
 
A szalonnát csíkokra, a hagymát karikára vágva olajon külön-külön ropogósra pirítjuk, majd a babot ezekkel díszítve tálaljuk.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Lecsó
Forrás: bockbisztro.hu
Nyár eleji párolt káposzta
Recept: Turos Emil
- Zöldborsófõzelék
- "Új" tökfõzelék marinált ...
- Paraj
- Hideg kapros tökfõzelék
- Parajból készített sûrített ...
- Fõzelékek - Verdure
- Karfiol felfújt
- Brokkoli felfújt
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google