- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Saláta
Tonsaláta
Recept: Dr. Csizmadia András
Étel: Feke Zoltán

HOZZÁVALÓK
4 személyre:
400 g tonfilé
a páchoz:
1 dl olívaolaj
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma

1/2- 1/2 fej jégsaláta és frisée saláta
200 g nagyszemű fehérbab (vagy vörösbab)
fej fehér hagyma
200 g paradicsom
kávéskanál dijoni mustár
 
ELKÉSZÍTÉSE:
A tonhalat nagyobb kockára vágva fokhagymás, citromos sós, borsos olajjal előpácoljuk, majd serpenyőben hirtelen éppen csak megfuttatjuk (belül rózsaszín maradjon).
Aprított jégsalátával, frisée-vel vegyesen aláágyazunk, nagyszemű főtt fehérbabot és/vagy vörösbabot, paradicsomgerezdeket, fehérhagyma karikákat keverünk hozzá, rá a langyos tonhalkockákat.
 
A pácolajat mustárral elkeverjük, s az öntettel meglocsoljuk a salátát. Keménytojás gerezdekkel díszítjük.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Fokhagymás zsírban sütött vargányagomba
Zöldsaláta-halmon
Recept: Szabó Tamás Forrás: Vendéglátás (2003)
Hűsítő ráksaláta, friss spárgával
Recept: Tanács Attila
- Ruszli pácolt hagymasalátával
- Vegyes saláta pestós focacciával
- Sárándi, taposott savanyú káposzta
- Kovászos uborka
- Narancsos édeskömény-saláta
- Citromos csicseriborsó saláta
- Caesar saláta - ahogy szeretem
- Szójaszószos sütőtöksaláta
- Vöröslencse saláta
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google