- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Hús nélküli étel
Szarvasgomba és zöldséges metélt
Recept: Eric Ripert séf, a Le Bernardin étterem tulajdonosa
Forrás: Wall Street Journal, 2012. október
Fordította: Kovács-Kígyós Adrienn

Hozzávalók:
• 14 g szárított vargánya gomba
• 1 csésze forrásban lévő víz
• 114 g vaj, kisebb darabokra vágva
• 3,5 g nagyon vékonyra szeletelt fekete szarvasgomba
• ½ csésze brokkoli, fél centis darabokra vágva
• ½ csésze kelbimbó, megtisztítva, félbe vágva és fél centi vastagságúra szeletelve
• 500 g friss széles metélt
• 2 ek. olívaolaj
• 1 kisebb mogyoróhagyma, felaprítva
• 1 ek. finomra aprított snidling
• ½ csésze reszelt parmezán
• tengeri só és fehér bors, ízlés szerint
 
Elkészítése:
1. Egy fazék sós vizet forraljunk fel.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Szarvasgombás gnocchi borsóval és rókagombával
A finom puha gnocchi készítésének az a titka, hogy minél kevesebb ideig gyúrjuk a tésztát, ellenkező esetben kemény és ragadós lesz.
Gyömbéres- újhagymás tészta
A 2012-es James Beard Díj döntősének fogása
A New York-i Momofoku Étterem gyömbéres-újhagymás tésztája az odajárók örök kedvence, ám otthon is könnyedén elkészíthető. Az étterem séfjét, David Chang-et jelölték 2012 Legkiemelkedőbb Séfjének. Kanalazzunk 6 evőkanálnyi szószt egy tálkányi tésztára (pl. rizstésztára) vagy rizsre, de feldobhatunk vele grillezett húsokat, tenger gyümölcseit, sőt, szinte bármit.
- Spenótos Gnocchi
- Zöldborsós parata
- Dahi szabdzsi (Indiai)
- Sárgarépába töltött vargányás rizs ...
- Friss kukoricapüré
- Paradicsom-mozzarella lasagne
- Édesköményes-sajtos kebab
- Sült édeskömény
- "Ilyet még nem ettem!"
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google