- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Cikkek - Gasztroutazásokról
Ők eközben megcsinálták...
Autózom az Isztrián, és egyik ámulatból a másikba esek. Létezhet egy tengerparton ingyenes fedett parkoló? Ingyenes strand, és az, hogy nem kell fizetni a városi turistavonaton? A legmeglepőbb az volt, hogy amit nálunk évek óta hangoztatnak a politikusok, hogy tudniillik „magyar hasba magyar csirkét”, azt a horvátok egyszerűen megcsinálták. Isztrián a boltokban szinte csak isztriai áru volt.

Forrás: Népszabadság| (2012.10) - Fekete Gy. Attila
 
Nem a divat vitt Horvátországba, inkább a düh. A düh, ami akkor keletkezett, amikor pár éve kényszerből megháltunk egy dél-balatoni csárdában, úton Budapest felé. Gyanakodni kellett volna a nagy üresség láttán, és egy másik csárda után nézni, de ott és akkor az éhség felülírt mindent.
 
Az étellel nem is volt semmi gond: nem volt gasztronómiai bomba, bármelyik háziasszony elkészítette volna azon a színvonalon, de, mondom, az éhség olykor a zsíros kenyeret is mennyei lakomának láttatja. A gondok a fizetéskor kezdődtek.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Kóstolja meg Magyarországot!
"Több "ételcsodát" is elkészítenek a konyhaművészek. Így például feltálalják a híres erdélyi vetrencét, amelynek alapanyaga a marhahús, szalonna, hagyma, fokhagyma, babérlevél, citrom, bor, tejföl és a liszthabarás. Debrecen környéki kanecetest szintén főznek..."
Mit esznek rajtunk?
"Mit esznek rajtunk?" címmel rendezték meg a MagyarBrands Konferenciát, amelynek középpontjában a turizmusmarketing és a hazai gasztronómia vonzerejének aktuális kérdései álltak. (A cikk 2010-es, de van aprópója...)
- A szamba rezidenciája
- Japán gasztrotúra ebédidőben
- Egy többszörös pályatévesztő Angolába ...
- Nádor István: Mit esznek a szakértők
- Felfújtat csak pontosan, szépen...
- Illik prost-ot mondani
- De mit eszik a Mikulás?
- Látogatás a Török Köztársaság ...
- Gibraltártól a Boszporuszig
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google