- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Szakácsoknak - Munkáról, munkahelyről
El lehet menni: A "Pestről hozatott szakács" Londonba megy
Gyertyás Csaba három és fél éve érkezett Londonba. Jelenleg egy négycsillagos szálloda konyhafőnöke. Dél körül érkezik, estig marad, a minimálbérnél jobban keres. Nem él nagy lábon Londonban, de elégedett a helyzetével, nem meggazdagodni jött a brit fővárosba. Mielőtt lelépett, még adott egy esélyt Magyarországnak.

Gyertyás Csaba

Forrás: hvg.hu (2012.08) - Szerző: Bálint Csaba - Stiller Ákos
Cikksorozatunk a Londonban dolgozó magyarokról.
 
Gyertyás Csaba, bár évek óta egy felkapott budapesti étterem konyháján dolgozott, úgy érezte, elfogytak a lehetőségei. Végigjárta a ranglétrát, ismerte a magyar vendéglátás sajátos világát, és ki is ábrándult belőle. Váltott volna, de úgy érezte, akárhová is megy, csak gyenge munkakörülmények, mohó, hajcsár vezetés várja.
 
Olyan helyen is dolgoztam, ahol nem volt egy rendes sütőnk se.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Katona Mária: Piacbefolyásolás a vendéglátásban
A közvélemény, a szakmai szervezetek, a dolgozók pozitív hozzáállása nagyban hozzájárulhat egy szálloda, vendéglátóüzlet sikereihez. Feladatunknak kell tekintenünk a kölcsönös megértés és bizalom kiépítését és ápoIását a nyilvánossággal. Ez is fontos piacbefolyásolási eszköz, melyet „Public Relations"-nak, röviden pr-nak, azaz nyilvánossági munkának nevezünk.
Jó karrierlehetőség a hajós munka
Évente több száz magyar vág neki az óceánnak és vállal munkát luxushajókon, a válság miatt pedig úgy tűnik, még többen kapnak kedvet és látnak biztosabb megélhetést ebben a munkában. Nem véletlenül, hiszen nemcsak világot lehet látni, tapasztalatot szerezni, jól is lehet vele keresni. Igaz, ezért sokszor napi 12-15 órát kell dolgozni.
- A mosogatás eszközei
- Zoltai Anna: A fertőtlenítésről
- Nyomtató lovak
- Az ember: tényező
- Karrier! Egyik fent, a másik lent...
- Vendéglátó üzletek, üzemek dolgozói
- Közétkeztetés és a kereskedelmi ...
- Munkahelyi és közétkeztetés
- Étkezőhelyi vendéglátás
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google