Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Szakácsoknak - Munkáról, munkahelyrõl
El lehet menni: A "Pestrõl hozatott szakács" Londonba megy
Gyertyás Csaba három és fél éve érkezett Londonba. Jelenleg egy négycsillagos szálloda konyhafõnöke. Dél körül érkezik, estig marad, a minimálbérnél jobban keres. Nem él nagy lábon Londonban, de elégedett a helyzetével, nem meggazdagodni jött a brit fõvárosba. Mielõtt lelépett, még adott egy esélyt Magyarországnak.

Gyertyás Csaba

Forrás: hvg.hu (2012.08) - Szerzõ: Bálint Csaba - Stiller Ákos
Cikksorozatunk a Londonban dolgozó magyarokról.
 
Gyertyás Csaba, bár évek óta egy felkapott budapesti étterem konyháján dolgozott, úgy érezte, elfogytak a lehetõségei. Végigjárta a ranglétrát, ismerte a magyar vendéglátás sajátos világát, és ki is ábrándult belõle. Váltott volna, de úgy érezte, akárhová is megy, csak gyenge munkakörülmények, mohó, hajcsár vezetés várja.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Katona Mária: Piacbefolyásolás a vendéglátásban
A közvélemény, a szakmai szervezetek, a dolgozók pozitív hozzáállása nagyban hozzájárulhat egy szálloda, vendéglátóüzlet sikereihez. Feladatunknak kell tekintenünk a kölcsönös megértés és bizalom kiépítését és ápoIását a nyilvánossággal. Ez is fontos piacbefolyásolási eszköz, melyet „Public Relations"-nak, röviden pr-nak, azaz nyilvánossági munkának nevezünk.
Jó karrierlehetõség a hajós munka
Évente több száz magyar vág neki az óceánnak és vállal munkát luxushajókon, a válság miatt pedig úgy tûnik, még többen kapnak kedvet és látnak biztosabb megélhetést ebben a munkában. Nem véletlenül, hiszen nemcsak világot lehet látni, tapasztalatot szerezni, jól is lehet vele keresni. Igaz, ezért sokszor napi 12-15 órát kell dolgozni.
- A mosogatás eszközei
- Zoltai Anna: A fertõtlenítésrõl
- Nyomtató lovak
- Az ember: tényezõ
- Karrier! Egyik fent, a másik lent...
- Vendéglátó üzletek, üzemek ...
- Közétkeztetés és a kereskedelmi ...
- Munkahelyi és közétkeztetés
- Étkezõhelyi vendéglátás
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google