Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Szakácsoknak
Magyar cukrászda nyílt Portugáliában
"A portugálok nagyon édesszájúak, de a süteményeik számomra túl édesek, mivel többnyire egy tömény tojásos sárga krémmel vannak tele. A hagyományos születésnapi tortájuk is egy sima piskóta egy réteg ilyen sárga krémmel töltve, kívülrõl is sárga. Van még csokitortájuk, ami ugyancsak más, mint az általunk ismert csokitorta, illetve kedvelik a keksztortát is, ami háztartási keksz kávéba mártva, tojássárgás vajkrémmel rétegezve. Minden sarki boltban találhatók fánkok és piskótatekercsek is, ugyancsak sárga krémmel töltve."

Erika Szabó

Forrás: kitekinto.hu (2013.07.) - Szombath András
 
“Egy szóban összefoglalva: mámorító.” Ilyen és ehhez hasonló jelzõkkel szokták illetni Erika Szabó Pascoal süteményeit, aki Choco & Mousse néven, idén tavasszal cukrászdát nyitott Portugáliában. A sütemények megálmodója adott interjút a márciusban megnyílt cukrászda létrejöttérõl.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Kenesei hotel szakácsa lett az ország legjobbja
Legalábbis az Accent Hotels szállodacsoport konyhái közül. A verseny döntõjében a zsûri ezúttal szarvasételeket várt az asztalra a szakácsoktól, a tiszafüredi szálloda vendégei pedig látványkonyhán és hétfogásos vacsora keretében élvezhették az ízeket.

Fehércsokoládés
sajttorta desszert
Gasztronómiai siker Baselben - Szabó Csaba bronzérem!
A Hotel Marinaport executive chefje, Szabó Csaba egyedüli Magyar indulóként bronzérmet szerzett a Baselben megrendezett Salon Culinaire Mondial 2013 /the worlds culinary elite/  rangos világversenyen!

Szabó Csaba
- Õszi menüsorral készültek a ...
- Szakácsverseny a francia ...
- Kiválóan szerepeltek a Fészek ...
- Molnár Gábor nyerte az V. ...
- OKÉS – Finomat és táplálót ...
- A Hagyomány és Evolúcó 2013. ...
- Félistenek habverõvel
- Hasított a svájci penge
- A jó tortában benne van a cukrász ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google