- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Cikkek - Munka és Fogyasztóvédelemről
Mire számíthat egy lépfenés húst adó közétkeztető?
"Aki mulaszt, azaz az említett szabályozást megszegi, felelőtlenül kockáztatja fogyasztói egészségét. Ilyen szabálytalanság észlelésekor a hatóság az élelmiszerlánc felügyeleti bírsággal sújtja, amelynek összege akár több millió forint is lehet, az érintett áru értékével arányosan."

Mire számíthat

Forrás: origo.hu - Táfelspicc (2014.07.)
 
A lépfenés húst értékesítő közétkeztető nem tart a jogi felelősségrevonástól, de egyáltalán van, amitől kell tartania? A Nébihet kérdeztük.
 
A lépfenével fertőzött húst megvásárló és azt a közétkeztetésben felhasználó tiszafüredi székhelyű Hableány Bt. jogi képviselője Szabó Ottó, aki egyben a Bt-t vezető Ábrahám Tamás védője, elmondta:
 
"A cégvezető elismeri felelősségét abban, hogy hatósági bizonyítvány nélkül vásárolt marhahúst. Állítása szerint ugyanakkor ezt jóhiszeműen tette, annak tudatában, hogy állatorvos látta az árut.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Elkészült az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia
Az erős hatóság kialakításához újra kell szervezni a döntéseket megalapozó laboratóriumi rendszert, és arra alapozva széleskörű kockázatcsökkentést kell végezni - egyebek mellett ez áll a 2013-2022 közti élelmiszerlánc-biztonsági stratégiában, amely a kormány honlapján jelent meg.
Elképesztő higiéniai állapot egy kőbányai vendéglátóhelyen
Több mint másfél mázsa ismeretlen eredetű terméket találtak „Az egységben az alapanyagok egy részét a földön tárolták, a konyha és az előkészítő higiéniai állapota semmilyen jogszabályi előírásnak sem feleltek meg. Az elrettentő állapotot jellemzi például, hogy a helyiségben csótányok voltak, a szellőző berendezésen szárították a sertés bőrkét, a mosogatóban pedig csirkelábat áztattak.”
- A Salmonella fertőzés sokszor a belső ...
- Börtön is járhat rossz minőségű ...
- Meg kell tanulni wokot mosogatni - ...
- Megcsináltuk! – interjú Zoltai ...
- Új higiéniai útmutató a vendéglátó ...
- Súlyos munkaügyi jogsértések a ...
- Döbbenetes vádak a Lidl ellen - ...
- Varga-Szabó Enikő: Az ördögi kör - ...
- Műsajt és hamisított sonka
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google