Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Cikkek - Munka és Fogyasztóvédelemrõl
Mire számíthat egy lépfenés húst adó közétkeztetõ?
"Aki mulaszt, azaz az említett szabályozást megszegi, felelõtlenül kockáztatja fogyasztói egészségét. Ilyen szabálytalanság észlelésekor a hatóság az élelmiszerlánc felügyeleti bírsággal sújtja, amelynek összege akár több millió forint is lehet, az érintett áru értékével arányosan."

Mire számíthat

Forrás: origo.hu - Táfelspicc (2014.07.)
 
A lépfenés húst értékesítõ közétkeztetõ nem tart a jogi felelõsségrevonástól, de egyáltalán van, amitõl kell tartania? A Nébihet kérdeztük.
 
A lépfenével fertõzött húst megvásárló és azt a közétkeztetésben felhasználó tiszafüredi székhelyû Hableány Bt. jogi képviselõje Szabó Ottó, aki egyben a Bt-t vezetõ Ábrahám Tamás védõje, elmondta:
 
"A cégvezetõ elismeri felelõsségét abban, hogy hatósági bizonyítvány nélkül vásárolt marhahúst.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Elkészült az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia
Az erõs hatóság kialakításához újra kell szervezni a döntéseket megalapozó laboratóriumi rendszert, és arra alapozva széleskörû kockázatcsökkentést kell végezni - egyebek mellett ez áll a 2013-2022 közti élelmiszerlánc-biztonsági stratégiában, amely a kormány honlapján jelent meg.
Elképesztõ higiéniai állapot egy kõbányai vendéglátóhelyen
Több mint másfél mázsa ismeretlen eredetû terméket találtak „Az egységben az alapanyagok egy részét a földön tárolták, a konyha és az elõkészítõ higiéniai állapota semmilyen jogszabályi elõírásnak sem feleltek meg. Az elrettentõ állapotot jellemzi például, hogy a helyiségben csótányok voltak, a szellõzõ berendezésen szárították a sertés bõrkét, a mosogatóban pedig csirkelábat áztattak.”
- A Salmonella fertõzés sokszor a ...
- Börtön is járhat rossz minõségû ...
- Meg kell tanulni wokot mosogatni - ...
- Megcsináltuk! – interjú ...
- Új higiéniai útmutató a ...
- Súlyos munkaügyi jogsértések a ...
- Döbbenetes vádak a Lidl ellen - ...
- Varga-Szabó Enikõ: Az ördögi kör ...
- Mûsajt és hamisított sonka
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google