| 
											|
 |  |  |  |  |  
 
  
    | Kérdõív |   
    | 
         
          | Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |   
          |  |  |  
 |  |  |  
    | 
             
                
          | Kezdõoldal - Szakácsoknak - Mesterképzésrõl |   
                | 
                         
                            | A szakács mestervizsga szakmai szóbeli vizsgakérdései 
 Kérdések: "A magyar konyha jellemzõi, pörköltek, paprikások. Ki volt Brillat Savarin?" "Mi a smizírozás és a glasszírozás, mondjon rá példát! Beszéljen a kimártásról és a vasalásról!" "Jellemezze a kínai konyhát, soroljon fel rá jellemzõ anyagokat!" stb., stb., stb...
 
 Minden mesterjelöltnek ismernie kell a kalkulációs szabályokat és a kérdésben szereplõ étel anyaghányadát.   1. a) Mondja el a nagyvadak húsának jellemzõ tulajdonságait! Soroljon fel belõle készíthetõ ételeket!
 b) Sorolja fel a pácolási, érlelési eljárásokat! Mi a marinírozás?
 c) Beszéljen a tojás fertõtlenítésérõl! Mire használják az ózont?
 d) Mi a környezetvédelem célja és melyek a legfontosabb ismeretkörei?
   2. a) Ismertesse a kecsege feldolgozását! Mondja el hogyan készül a kecsege Kárpáti módon?
 b) Mi a pacal, hogyan tisztítjuk! Mi a borjú bríz és a borjú vesés?
 
 ... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 |  |   
          |  |  
         
          |  |   
          |  |   
          |  |   
		|  |   
          | 
               
                | 
                     
                      | Mesterlevél átadás 2007. Október 31. Az ötletadó, a rendezvény elindítója, mozgatórugója - mint sok egyéb dolognak az elmúlt fél év során - Zsolnay Gábor volt.
 |  | 
                     
                      | Meleget hidegen?! Lázadás! Ha csinálni nem tudod, taposd a sárba! Így ha megbuksz, van magyarázat... Nem ilyen egyszerû!
 |  |  
                |  |  |  |   
          |  |  
          |  |  |  |  |  
 
 
 
 
 
 
 |