- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Magyar konyha - Tájak- népcsoportok konyhája
Íme, az új badacsonyi étel: Badacsonyi halderelye
„Kezdeményezésünk abban is újat hozhat, hogy merjünk maradandóan új fogalmakban gondolkodni a magyar konyháról, az egyedi és egyéni kreációkon túlmutató közösségi formában. A régiók konyhájaként lehet ma újjáteremteni azt, ami magyaros konyhaként túl általános, félrevezető és a világban egyértelműen meghaladott felfogásnak számít”


Forrás: Vendég&Hotel (2013.07)
 
A „Badacsonyi halderelye” lesz a badacsonyi régió nagykövete a gasztronómiában, így a finom badacsonyi borok mellé most már egy hamisítatlan badacsonyi ételt is kóstolhatunk.
 
A kezdeményező Badacsonyi KÖR megalakulása óta azon dolgozik, hogy a Badacsony megtalálhassa méltó helyét a hazai és nemzetközi borvidékek között. Ehhez a jó minőségű borokon túl a gasztronómia és borturizmus fellendítésére is szükség van,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Antidiszkriminációs romavacsorával ünnepelt a Lucullus BT
A 9. éve működő Lucullus BT gasztronómiai egyesület 120. vacsorakalandja rendkívül izgalmasra sikeredett: az egyesület megszervezte első “antidiszkriminációs romavacsoráját” a Romani Platni roma lakásétteremben.
Pethő Hella: Tanyasi konyha a magyar Alföldön
 "A magyar konyha jellegzetességei tájegységenként mutatnak különbségeket, az alapvető jellemzők mindenhol megtalálhatóak. Ezek a vonások az alföldi tájegység étkezési szokásaiban maradtak meg a legletisztultabban. Az ország különböző részeiben viszont nagyon is másfajta ételek kerülnek az asztalra, vagyis a magyar tájkonyhák hagyományaira, étkezési módjára még ügyelnek a vidéki emberek."
- Zsírban vagy olajban sült tészák, ...
- Dr. Ecsedi István: A debreceni kalács
- Fogas kérdés
- Lénárt Vera: Bosnyákoknál Baranyában
- Lénárt Vera: Rábaközi ritkaságok
- A „hall leve” más mint a ...
- Hova tünt el az igazi étel az erdélyi ...
- Kisbán Eszter: Cibere, keszőce, ...
- Kolostyák Kamilla: A Nagykunok ünnepi ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google