- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Magyar konyha
Íme, az új badacsonyi étel: Badacsonyi halderelye
„Kezdeményezésünk abban is újat hozhat, hogy merjünk maradandóan új fogalmakban gondolkodni a magyar konyháról, az egyedi és egyéni kreációkon túlmutató közösségi formában. A régiók konyhájaként lehet ma újjáteremteni azt, ami magyaros konyhaként túl általános, félrevezető és a világban egyértelműen meghaladott felfogásnak számít”


Forrás: Vendég&Hotel (2013.07)
 
A „Badacsonyi halderelye” lesz a badacsonyi régió nagykövete a gasztronómiában, így a finom badacsonyi borok mellé most már egy hamisítatlan badacsonyi ételt is kóstolhatunk.
 
A kezdeményező Badacsonyi KÖR megalakulása óta azon dolgozik, hogy a Badacsony megtalálhassa méltó helyét a hazai és nemzetközi borvidékek között. Ehhez a jó minőségű borokon túl a gasztronómia és borturizmus fellendítésére is szükség van,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Komatál
A népi szokások már születéskor átszövik az élet minden mozzanatát. Az asszonyok régen otthon szültek. A szülésnél a falu bábaasszonya és a nőrokonok segédkeztek. A gyermeket a születés pillanatától igyekeztek megvédeni minden bajtól, rontástól.

Díszes kendőbe kerül a komatálas batyú
Magyar gasztronómia: több évtizedes lemaradásban
Siralmas állapotban a magyar gasztronómia, több évtizedes lemaradással kullogunk Európa után – állítják hozzáértők és gasztrobloggerek. A Szegeden több mint negyven éve szakácsként dolgozó Frank Sándor úgy véli, nem ennyire elkeserítő a helyzet. Bakos Orsolya, a Tiszavirág háziasszonya szerint viszont igen.

Túróczki Péter
a szegedi Tiszavirág
étterem séfje
- Megdöbbentek a litvánok az étlapot ...
- A kora újkori táplálkozáskultúra ...
- Szerintük ez a magyar konyha
- A Késő középkori táplálkozáskultúra ...
- A Magyar gasztronómiai történelmi ...
- Antidiszkriminációs romavacsorával ...
- Propaganda vegyes körettel, ...
- Zsidek László: Magyar Konyha
- Külföldi jön vendégségbe
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google