- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Ételekről
Uj Péter: újra kell teremteni a szegedi halászlét
Az egész Alföld pocsékul áll az országos gasztromezőnyben, a magyar étkezési és éttermi kultúra agyhalál közeli állapotban van, a helyzet katasztrofális – véli Uj Péter újságíró, a Gault&Millau étteremkalauz egyik munkatársa, akit a halászlékritika nyomán kirobbant vitáról kérdeztünk.

Forrás: Délmagyarország napilap (2013.12.) - Arany T. János
 
Amíg komolynak tartott és a városban egyébként népszerű éttermekben előfordul, hogy fogas roston néven rántott mirelit pangáziuszt kap egy vendég, addig nem pontszámokról, hanem büntetőjogi felelősségről kellene vitatkozni – kezdte Uj Péter újságíró, amikor a Gault&Millau nemzetközi étteremkalauz szegedi halételekről és halászcsárdákról írt lesújtó kritikája után kirobbant vitáról kérdeztük. A 444.hu főszerkesztője tagja a Molnár B. Tamás-féle Magyar Gasztronómiai Egyesületnek, és a Gault&Millau szerkesztésében is részt vesz. Jól ismeri a szegedi éttermeket,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Zellert is tartalmaz a száraz, gagyi bejgli
"A Magyar Élelmiszerkönyv szerint csak akkor számít bejglinek a termék, ha a tömege legalább 250 gramm, és a töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40 tömegszázalék. A szabályozás kitér a minimális zsír- és cukortartalomra is, valamint arra, hogy milyen összetevőket lehet, illetve nem lehet felhasználni a bejgli készítéséhez."
Földbe döngölték a szegedi halászlét
Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai. Frank Sándor mesterszakács szerint ha az ítészek szája íze szerint készítenék az ételeket, már régen tönkrementek volna. Barta László algyői csárdagazda viszont a kritika hatására változtat bizonyos dolgokon.
- Egy ellenállhatatlan svéd
- Tiramisu - Harc az eredeti tiramisu ...
- A hallépápa új halászleve
- Perec: úgy lesz kerek, ha a két szál ...
- Hungarikum a karcagi birkapörkölt
- A gulyásos hústól a hosszú lére ...
- Tudja, hogy milyen az igazán jó ...
- Halászléország-értékelés
- A jó kocsonya áttetsző és egészséges
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google