| 
											|
 |  |  |  |  |  
 
  
    | Kérdõív |   
    | 
         
          | Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |   
          |  |  |  
 |  |  |  
    | 
             
                
          | Kezdõoldal - Ételkészítés - Ételekrõl |   
                | 
                         
                            | Uj Péter: újra kell teremteni a szegedi halászlét Az egész Alföld pocsékul áll az országos gasztromezõnyben, a magyar étkezési és éttermi kultúra agyhalál közeli állapotban van, a helyzet katasztrofális – véli Uj Péter újságíró, a Gault&Millau étteremkalauz egyik munkatársa, akit a halászlékritika nyomán kirobbant vitáról kérdeztünk.
 
 Forrás: Délmagyarország napilap (2013.12.) - Arany T. János   – Amíg komolynak tartott és a városban egyébként népszerû éttermekben elõfordul, hogy fogas roston néven rántott mirelit pangáziuszt kap egy vendég, addig nem pontszámokról, hanem büntetõjogi felelõsségrõl kellene vitatkozni – kezdte Uj Péter újságíró, amikor a Gault&Millau nemzetközi étteremkalauz szegedi halételekrõl és halászcsárdákról írt lesújtó kritikája után kirobbant vitáról kérdeztük. A 444.hu fõszerkesztõje tagja a Molnár B. Tamás-féle Magyar Gasztronómiai Egyesületnek,
 ... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 |  |   
          |  |  
         
          |  |   
          |  |   
          |  |   
		|  |   
          | 
               
                | 
                     
                      | Zellert is tartalmaz a száraz, gagyi bejgli "A Magyar Élelmiszerkönyv szerint csak akkor számít bejglinek a termék, ha a tömege legalább 250 gramm, és a töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40 tömegszázalék. A szabályozás kitér a minimális zsír- és cukortartalomra is, valamint arra, hogy milyen összetevõket lehet, illetve nem lehet felhasználni a bejgli készítéséhez."
 |  | 
                     
                      | Földbe döngölték a szegedi halászlét Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírû Gault&Millau étteremkalauz kritikusai. Frank Sándor mesterszakács szerint ha az ítészek szája íze szerint készítenék az ételeket, már régen tönkrementek volna. Barta László algyõi csárdagazda viszont a kritika hatására változtat bizonyos dolgokon.
 |  |  
                |  |  |  |   
          |  |  
          |  |  |  |  |  
 
 
 
 
 
 
 |