- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Tálalás, díszítés
Alkotások a tányéron
A kiegyensúlyozottságnak színekben, állagokban és általánosan vizuálisan is meg kell valósulnia. „Lényeges, hogy egy, maximum két uralkodó íz és szín jelenjen meg a tányéron” – mondja Bernát Dániel, az U26 séfje.

Bernáth Dániel balra

Forrás: vendon.hu (2012.03)  Írta: Varga Gábor
Ahogy a kreativitás és a szokatlan formai megoldások mind hangsúlyosabb szerepet kapnak a gasztronómiában, úgy a desszertek tálalása is egyre változatosabbá válik. A hagyományos, kerek, fehér porcelántányérokat felváltották a különböző geometriai alakzatú, akár színes vagy mintás verziók, amelyekhez olykor kiegészítő tálkák, poharak is tartoznak. A gyártók pedig még híres-neves séfekkel is együtt dolgoznak annak érdekében, hogy az eszközök megfeleljenek az újabb és újabb igényeknek.
 
A tányér kiválasztása
A tálalás a megfelelő tányér kiválasztásával kezdődik, hiszen a tányér egyben a fogások kerete is,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Sándor Dénes: Harmónia és célszerűség
A gasztronómia - némi képzavarral élve - olyan, mint a ruhadivat, világában mindig aktuális trendek uralkodnak, amelyek sok esetben vissza-visszatérnek a korábban alkalmazott megoldásokhoz. Mindezek ellenére vagy éppen ezért a tálalási munkában sem állítható(k) fel általános érvényű szabály(ok). Egy kivétellel talán: ehető anyagot szabad csak felhasználni dekorációként.

Sándor Dénes
Mózes Péter: Ahogy én tálalok
A hatvanas-hetvenes évek szigorú szabályozott rendje kevés teret adott a fantáziának, kötött merev tálalási szokások, tiltások, dogmák jellemezték.
- Vomberg Frigyes: Érezni a részleteket!
- Cseh János: Kreatív egyszerűséggel
- Food styling - kitálalva
- Tuile - korongok
- Sajtkosár - sajtchips
- Dekoráció süteményekre, tortákra, ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google