- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Cikkek - Tudományról
Bélbaktériumok segítik testünket, hogy több energiát vonjon ki az ételekből
Az elfogyasztott élelmiszereken osztozunk az tápcsatornánkban velünk élő mikroorganizmusokkal, melyek közül egyesek növelik az étrendi zsír felvételét, így ugyanannyi ételből több kalóriát von ki szervezetünk - állapították meg amerikai kutatók.

Az Észak-Karolinai Egyetem orvosi fakultása kutatóinak tanulmánya az első, amely demonstrálta, hogy "a mikrobák elősegíthetik az étrendi zsír felszívódását a belekben, valamint az ezt követő lebomlásukat" - idézte John Rawls-t, a tanulmány vezető szerzőjét a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál.

Korábbi tanulmányok igazolták már, hogy az összetett szénhidrátok lebontását segítik a bélbaktériumok, ám az étrendi zsírok metabolizmusában játszott szerepük mindeddig tisztázatlan volt.

A tanulmányban zebrahalakat (zebradániókat) használtak modellállatként, melyek fiatalon teljesen átlátszók.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Kételyeink a húsiparral szemben
Tartósítószerek, aromák, ízfokozók, enzimek, műfüst, szeparátorhús és radioaktív besugárzás – a modern élelmiszeripar diszkrét segítői és gazdaságilag jól átgondolt módszerei. Bár hivatalosan mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazott módszerek biztonságosak, számos vizsgálat ad okot a kételkedésre.
Gének és diéta
"Az egyik étrend távol-keleti volt: benne szója szósz, tofu, zöldlevelű növények, tojás és kevés cukor. A második koszt a szokásos nyugati ételsor: hús, tojás, sózott és megsütött ennivalók, sok cukor, magok és desszertek. A harmadik étrend az egészségesnek tartott változat volt: sok nyers zöldség, gyümölcs, diófélék, sovány tejtermékek, desszertek."
- Génátvitel szusival
- Dr. Szendei Ádám: A desszert efektus
- Jéki László: Ízmolekula kutatások
- Édes molekulák
- Mitõl van a halnak halszaga?
- Mikrohullámú sütőről
- Réz üstben verjük fel a tojáshabot?
- Kérdések, válaszok
- Miért sírunk a hagymától?
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google