- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Világ konyhái - Ausztrália
Ausztrália télen-nyáron Barbecue
"Ausztráliában tudvalevően minden fordítva van..."

Sydney
Forrás: Magyar konyha 1979-82. Halász Zoltán írása.
Ausztráliában tudvalevően minden fordítva van: a házak északi felé néző oldalán naposak a lakások. A hűvös légtömegek érkezését viszont délről jósolja a meteorológia. Ha mosdóból leereszti az ember a vizet, éppen ellenkező irányban kavarog, mint nálunk. Ami az évszakot illeti, ott akkor van nyár, amikor nálunk télre fordul, s május-júniusban köszönt be az ősz. Nem olyan ősz és utána nem olyan tél, mint nálunk: még az ország déli, leghűvösebb részeiben is ritkán száll a hőmérő higanya egy-egy „téli” napon 10-15 Celsius-fok alá, s ha kisüt a nap, majdhogynem strandolni lehet. Az északabbi, egyenlítőhöz közelebb fekvő országrészekben pedig trópusi esők és forró napsütés váltogatják egymást a téli időszakban is.
 
Az óriási területű országban (Ausztrália kiterjedése körülbelül olyan nagy,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Modern egzotikum
A demokratikus ausztrálok kiváló alapanyagokkal és termékekkel dicsekedhetnek ugyan – kitűnő minőségű a marha- és bárányhús, remek halfélék, első osztályú zöldségek, és egzotikus gyümölcsök között lehet válogatni, ennek ellenére az itt élőket nemigen foglalkoztatja az ételek elkészítésének művészete.

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google