- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Világ konyhái
A francia séfek gondban vannak a gyorsételek alapanyagainak beszerzésével
Az haute cuisine országában az utcai ételek elkészítése az alapanyagok hozzáférhetősége miatt komoly problémákat vet fel. Az induló francia vállalkozások számára az autentikus gyorsételek elkészítése - az elnevezéssel ellentétben - nem megy valami gyorsan. A Le Camion Qui Fume nevű guruló étteremben például az ebédelni óhajtó tömeg egy órát várhat a rendelésre készülő hamburgerére.

…és az általuk kínált
gusztusos hamburger.
/Kép: Le Camion
Qui Fume, Facebook/

Furcsa, hogy épp abban a városban nehéz egy-egy gyorsétel alapanyagát beszerezni, ahol a séfek egyébként mindenhez könnyű szerrel hozzájutnak, ami egy-egy mesterien összeállított szószhoz vagy flancos süteményhez szükségeltetik.
 
Az elmúlt két évben a külföldi mintára üzemelő gyorséttermek gombamód elszaporodtak Párizsban – immáron városszerte ínyenc burritokat, hamburgereket és brownie-kat kínálnak a vendégeknek.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Mit főztek a szakácsok Szulejmánnak?
A szultán palotájában nagy konyhát vezettek, közel 1000 szakács sürgött-forgott és készítette a finomabbnál-finomabb ételeket. A szultán ételeit külön helyiségben készítették, más konyhában főztek az anyjának és megint más konyhában készült a háremnek és a személyzetnek az étele is.
Miért nem eszik a kínai kínait?
Kísértetiesen hasonló cégérek, berendezés, kínálat és ízek - még a gyorsétteremláncok is megirigyelhetnék a budapesti kínai büfék uniformizáltságát. A magyarokra szabott ételeknek nem sok közük van a kínai ízekhez, az autentikusabb fogásokra viszont nem kíváncsiak a magyarok. De vajon tényleg egy központi kifőzdéből látják el a büféket?
- Százéves levessel hódít a vietnámi ...
- Korzika - Az élvezetek szigete
- Ez megy ma Amerikában - ...
- A mai séfek szívesen térnek el a ...
- Perzsa ételek a debreceni Pálma ...
- Tokyogastronomy1
- Tofu satay
- Bella Anna: Vujicsicséknál a Szerb ...
- Andalúzia ízei
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google