- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Ételkészítésről, konyhatechnológiákról
Variációk egy témára: ropogós csirkebőr
Vannak, akik a fehér-, vannak, akik a vörös húst kedvelik, egyesek megőrülnek a csirkecombért, mások a szárnyért vagy a mellért. Aztán ott vannak azok, akik a bőrt imádják a legjobban. Képtelenek ellenállni a csábításnak és még azelőtt elcsenik a ropogós bőrt a sült csirkéről, hogy az a megterített asztalra kerülhetne.

Nate Gutierrez, a richmondi Nate’s Taco Truck tulajdonosa képtelen megállni, hogy meg ne egye a grillcsirkék után ottmaradt ropogós bőrdarabokat. Hat hónappal ezelőtt szenvedélyétől hajtva úgy döntött, a sült csirkebőrt tacóban fogja kínálni. Az egyedi fogásnak akkora sikere lett, hogy ha a menün van a csirkebőrös taco, biztos, hogy mindet eladják.
 
A főként textúrája és erőteljes íze miatt népszerű csirkebőrt ma már számos ételhez felhasználják a séfek, ezzel legalizálva a korábban bűnös élvezetnek számító csemegét. Nincs sok olyan megszállott, mint Sean Brock a charlestoni Husk and McCrady’s étterem konyhafőnöke. Ha van rá mód,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Molekuláris gasztronómia: Szferifikáló anyagok
A szferifikáció az a technika, amely segítségével egy folyadékot zselésíthetünk. A szferifikáció két fajtáját ismerjük, attól függően, hogy milyen eredményt kívánunk elérni.
A molekuláris gasztronómia
"Amikor megkóstol egy kiskanálnyi fagylaltot, a megszokott, kellemes ízt fogja érezni. Majd ugyanezt a fagylaltot kóstolja meg csukott szemmel, és közben simogasson egy darabka bársonyt. Ekkor a fagyit krémesebbnek érzi. Ennél is megdöbbentőbb, hogy ha kóstolás közben a tenyerét egy darabka finom csiszolópapírhoz dörzsöli, a fagyit daraszerűnek fogja érezni."
- A biztonságos ételkészítés 5 ...
- Tökéletes lágy tojás
- Tanácsok a grillezéshez, hogy ...
- Rábai Eszter: Hurrá itt a tartósítás ...
- Somfalvi Ervin: Az őzbak bontása
- Főzőtanfolyam René Redzepi-vel
- Fahrenheit 479°
- Étlap születik
- … és Ön hogy tudja?
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google