Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Ételkészítésrõl, konyhatechnológiákról
Variációk egy témára: ropogós csirkebõr
Vannak, akik a fehér-, vannak, akik a vörös húst kedvelik, egyesek megõrülnek a csirkecombért, mások a szárnyért vagy a mellért. Aztán ott vannak azok, akik a bõrt imádják a legjobban. Képtelenek ellenállni a csábításnak és még azelõtt elcsenik a ropogós bõrt a sült csirkérõl, hogy az a megterített asztalra kerülhetne.

Nate Gutierrez, a richmondi Nate’s Taco Truck tulajdonosa képtelen megállni, hogy meg ne egye a grillcsirkék után ottmaradt ropogós bõrdarabokat. Hat hónappal ezelõtt szenvedélyétõl hajtva úgy döntött, a sült csirkebõrt tacóban fogja kínálni. Az egyedi fogásnak akkora sikere lett, hogy ha a menün van a csirkebõrös taco, biztos, hogy mindet eladják.
 
A fõként textúrája és erõteljes íze miatt népszerû csirkebõrt ma már számos ételhez felhasználják a séfek, ezzel legalizálva a korábban bûnös élvezetnek számító csemegét. Nincs sok olyan megszállott,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Molekuláris gasztronómia: Szferifikáló anyagok
A szferifikáció az a technika, amely segítségével egy folyadékot zselésíthetünk. A szferifikáció két fajtáját ismerjük, attól függõen, hogy milyen eredményt kívánunk elérni.
A molekuláris gasztronómia
"Amikor megkóstol egy kiskanálnyi fagylaltot, a megszokott, kellemes ízt fogja érezni. Majd ugyanezt a fagylaltot kóstolja meg csukott szemmel, és közben simogasson egy darabka bársonyt. Ekkor a fagyit krémesebbnek érzi. Ennél is megdöbbentõbb, hogy ha kóstolás közben a tenyerét egy darabka finom csiszolópapírhoz dörzsöli, a fagyit daraszerûnek fogja érezni."
- A biztonságos ételkészítés 5 ...
- Tökéletes lágy tojás
- Tanácsok a grillezéshez, hogy ...
- Rábai Eszter: Hurrá itt a ...
- Somfalvi Ervin: Az õzbak bontása
- Fõzõtanfolyam René Redzepi-vel
- Fahrenheit 479°
- Étlap születik
- … és Ön hogy tudja?
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google