- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Bevezető és köztes fogások
Kunsági libamáj
Padlizsánkrémmel, füstölt sonkával és lilahagyma vinaigrette-tel 
Recept: Bicsár Attila
Forrás: A XXI. század Magyar gasztronómiája

HOZZÁVALÓK
60 dkg libamáj
10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
5 dkg bébi saláta (sakura mix)
1 cl fehér balzsamecet
1 cl extra szűz olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt zöldbors
 
ELKÉSZÍTÉSE
A libamájat jeges, enyhén sózott vízbe áztatjuk 1,5–2 óráig.
Leszárítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk (kb.10-10 mp), majd sütőbe téve 3 percig 180ºC-on sütjük. Amikor elkészült, sózzuk, borsozzuk.
 
A sonkaszeleteket feldaraboljuk, két zsírpapír közé téve serpenyőben chipset sütünk belőle. Ha a sonka túl sós, sütés előtt áztassuk be vízbe.
 
A salátát tálalás előtt keverjük össze az olajjal és az ecettel.
 További receptek
Rukkola fagylalt
Recept: Herczeg Róbert
Forrás: regionaplo.hu (2008.) - Boda Zsuzsa
Kacsa osztrigájával és májával töltött derelye
Szilvamártással, kacsapörccel és gyömbéres levegőhabbal
Recept: Moórné Somogyi Veronika
- Magyaros ponty cappucino
- Fehér spárga fekete fokhagyma ...
- Kínozott borjúcomb
- Baromfimájszuflé
- Bárányba töltött csiga
- Sült sonka fűszervajjal kent ...
- Kacsatepertős pogácsakanapé ...
- Tonhalvariáció
- Lencsesaláta tojással
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google