- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Cikkek - Szakmánkról
Kiből lesz jó séf?
Rengeteg előítélet és legenda szól a séfek mogorva és vad természetéről, cserébe a legfontosabb tulajdonságok ehhez a munkához: nyitottság, pontosság, vezetői készség. Profikat kérdeztünk arról, mitől menő egy séf.

Forrás: origo.hu (2013.06.11.) - Sákovics Dia
 
"Olyan jól főzöl, nyithatnál éttermet!" - csattan a bók, a hobbiszakács mosolyogva pirul, és mosogatás közben már össze is áll egy fél étlap a nagyi kis furfangokkal modernizált receptjeiből. Jó, az étterem talán túlzás, de menő szakácsnak lenni sima ügy lehet.
 
Pedig nem az. Az, hogy valaki jól főz, ahhoz is kevés, hogy klassz szakács, ahhoz meg pláne, hogy jó séf legyen. A séf ugyanis vezetőt jelent, azt az embert, aki az egész konyhát irányítja, aki tervez, és kézben tartja az eseményeket, az első beérkező paradicsomtól az utolsó desszerten kiküldött kakaószórásig. Hogy mi kell ahhoz, hogy valaki igazán jó legyen ebben a szakmában? Profiknál kerestük a választ.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Stázsolásról
Stázsolás: A vendéglátásban a sztázsolás ellenszolgáltatás nélküli munkát jelent egy-egy nevesebb étteremben. A vendég séf ellátását, és a szállását biztosítják, fizetést azonban a munkájáért nem kap. Az ott töltöt idő alatt a séf új alapanyagokat, technikákat és szemléleteket ismerhet meg.
Pincér- és szakácshiány Burgenlandban
Kevés a pincér és a szakács - erre panaszkodnak a burgenlandi vendéglátóhely-üzemeltetők. Kevés a fizetés, sok a munka - erre pedig a dolgozók. Jóllehet, Sopron java része Ausztriában (főként Burgenlandban) vendéglátásban dolgozik, a kintiek állandósulni látszó munkerőhiányra panaszkodnak.

A "jó irány" Ausztria?!
- Hazaviszem a séfet
- Külföldi meló
- Csak a férfiak tudnak főzni?
- Turtsányi György: Mit ér a szakács 40 ...
- A Dublini Meló (2.)
- A Dublini Meló (1.)
- Milyen az étvágyunk? - megmondják a ...
- Szakmai napot tartottak
- Mennyit keres egy szakács?
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google