Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Sütemény-Desszert-Tészta - Sósak
Káposztás hagymalekvár
A klasszikus nizzai pizzafeltét

Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj
500-625 g hagyma, hosszában négyfelé vágva és az erezet mentén vékonyra szeletelve
500 g káposzta, legyalulva vagy finomra aprítva
só és frissen õrölt bors
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 tk. friss kakukkfû levél vagy 1 tk. szárított kakukkfû
1 ek. kapribogyó, lecsöpögtetve, mozsárban összezúzva vagy finomra aprítva

A pizzához:
pizzatészta
12 ajókafilé, vízben 5 percig áztatva, leszûrve és papírtörlõn megszárítva,
12 szem nizzai olívabogyó

Elkészítése:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyõben, közepes hõfokon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát és káposztát egy nagy csipet sóval és kb. 5 perc alatt puhítsuk meg õket. Egy következõ nagy csipet só után fedjük le a serpenyõt, vegyük a hõfokot takarékra és 1 óra alatt,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Rongyos lángos
Forrás: 99 recept - A szatmári népi ételekbõl
Hõkõn sült perec
Forrás: Ábrahám Gézáné - Vasi, zalai parasztételek
- „Cave Baragnaude” rokfort ...
- Élesztõs gombóc (Hefeknödel)
- Pezsgõspogácsa
- Vasi fõtt perec
- Csikós pogácsa
- Mikrós kukoricatorta
- Empanadas perui módon
- Készítsünk gyorsan, olcsón, ...
- Kávés palacsinta
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google