Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Szakácsoknak - "Rokonokról"
Magyar cukrászda nyílt Portugáliában
"A portugálok nagyon édesszájúak, de a süteményeik számomra túl édesek, mivel többnyire egy tömény tojásos sárga krémmel vannak tele. A hagyományos születésnapi tortájuk is egy sima piskóta egy réteg ilyen sárga krémmel töltve, kívülrõl is sárga. Van még csokitortájuk, ami ugyancsak más, mint az általunk ismert csokitorta, illetve kedvelik a keksztortát is, ami háztartási keksz kávéba mártva, tojássárgás vajkrémmel rétegezve. Minden sarki boltban találhatók fánkok és piskótatekercsek is, ugyancsak sárga krémmel töltve."

Erika Szabó

Forrás: kitekinto.hu (2013.07.) - Szombath András
 
“Egy szóban összefoglalva: mámorító.” Ilyen és ehhez hasonló jelzõkkel szokták illetni Erika Szabó Pascoal süteményeit, aki Choco & Mousse néven, idén tavasszal cukrászdát nyitott Portugáliában. A sütemények megálmodója adott interjút a márciusban megnyílt cukrászda létrejöttérõl.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Félistenek habverõvel
Édes élet: Sallay Fanni kacskaringókkal jutott el álmai foglalkozásához, a cukrászathoz
Mikor megbukott cukrászvizsgáján, akkor sem jutott eszébe, hogy feladja dédelgetett tervét, a saját cukrászda létrehozását. A gyerekkori álmok azért vannak, hogy valóra váltsák õket: pláne, ha ilyen édesek. Sallay Fanni (alsó képünkön), a Cake Shop 26 éves tulajdonosa pedig nem ismer lehetetlent, ha süteményrõl van szó.

Sallay Fanni
A jó tortában benne van a cukrász lelke is
A BBC brit televíziós csatorna egy magyarországi riport során a világhírû dobostorta elkészítését a lajosmizsei Kiss Zoltán cukrászatában vette fel.

Kiss Zoltán
- Kerezsi József  - „Igazi ...
- A Fat Duckban voltam felszolgáló
- Tortacsodák – cukormázas ...
- A pincér, aki a világ egyik legjobb ...
- Baracskay Angéla – Eljön a ...
- Zugcukrászok teszik tönkre a hazai ...
- Kovacsik Tamás
- Auguszt József: A versenyzés egy ...
- Kerekes Miklós
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google