- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Szakácsoknak - "Rokonokról"
Magyar cukrászda nyílt Portugáliában
"A portugálok nagyon édesszájúak, de a süteményeik számomra túl édesek, mivel többnyire egy tömény tojásos sárga krémmel vannak tele. A hagyományos születésnapi tortájuk is egy sima piskóta egy réteg ilyen sárga krémmel töltve, kívülről is sárga. Van még csokitortájuk, ami ugyancsak más, mint az általunk ismert csokitorta, illetve kedvelik a keksztortát is, ami háztartási keksz kávéba mártva, tojássárgás vajkrémmel rétegezve. Minden sarki boltban találhatók fánkok és piskótatekercsek is, ugyancsak sárga krémmel töltve."

Erika Szabó

Forrás: kitekinto.hu (2013.07.) - Szombath András
 
“Egy szóban összefoglalva: mámorító.” Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel szokták illetni Erika Szabó Pascoal süteményeit, aki Choco & Mousse néven, idén tavasszal cukrászdát nyitott Portugáliában. A sütemények megálmodója adott interjút a márciusban megnyílt cukrászda létrejöttéről.
 
Hogyan kerültél kapcsolatba a cukrász mesterséggel?

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Félistenek habverővel
Édes élet: Sallay Fanni kacskaringókkal jutott el álmai foglalkozásához, a cukrászathoz
Mikor megbukott cukrászvizsgáján, akkor sem jutott eszébe, hogy feladja dédelgetett tervét, a saját cukrászda létrehozását. A gyerekkori álmok azért vannak, hogy valóra váltsák őket: pláne, ha ilyen édesek. Sallay Fanni (alsó képünkön), a Cake Shop 26 éves tulajdonosa pedig nem ismer lehetetlent, ha süteményről van szó.

Sallay Fanni
A jó tortában benne van a cukrász lelke is
A BBC brit televíziós csatorna egy magyarországi riport során a világhírű dobostorta elkészítését a lajosmizsei Kiss Zoltán cukrászatában vette fel.

Kiss Zoltán
- Kerezsi József  - „Igazi ...
- A Fat Duckban voltam felszolgáló
- Tortacsodák – cukormázas ...
- A pincér, aki a világ egyik legjobb ...
- Baracskay Angéla – Eljön a ...
- Zugcukrászok teszik tönkre a hazai ...
- Kovacsik Tamás
- Auguszt József: A versenyzés egy ...
- Kerekes Miklós
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google