Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Szakácsoknak - Szakácsokról - Külföldiek
Gyászol a szakma: Santi Santamaria váratlan halála
"Santi Santamaria spanyol séf 53 éves korában hunyt el. 2010. február 16-án váratlanul érte a halál: Santi nevû szingapúri éttermében lett rosszul, melyet tavaly a Marina Bay Sands nevû szállodában nyitott. A hír nem csak a médiát, a szakmabelieket is sokkolta..."

Santi Santamaria

Santi Santamaria spanyol séf 53 éves korában hunyt el. 2010. február 16-án váratlanul érte a halál: Santi nevû szingapúri éttermében lett rosszul, melyet tavaly a Marina Bay Sands nevû szállodában nyitott. A hír nem csak a médiát, a szakmabelieket is sokkolta, többek között Guy Savoy-t és Daniel Boulud-ot, akik ebben az idõpontban szintén a szállodában tartózkodtak egy sajtóeseményen, és akiknek ugyanúgy van éttermük az említett komplexumban.

A hotelben tartott sajtókonferencia délután 5 órakor kezdõdött, amin még Santamaria is részt vett.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A Michlen csillagai: Az évszázad négy szakácsa
A gasztronómia bibliájának evangélistái: az élõ legendák határozták meg a világ konyháját.
Valószínûleg õk négyen írták a gasztrobibliát, a 20. század konyhamûvészetének jelképes nagykönyvét. Merész, de nem szentségtörõ párhuzam a négy evangélistához hasonlítani õket...

Joël Robuchon
 "Papi pályára készült ugyan, de korán
el kellett hagynia az iskolát, és 15
évesen már az Hôtel Relais de Poitiers
konyháján dolgozott."
Jean-Georges Vongerichten az örök nyertes
Német gyökerû családban született Franciaországban, majd Amerikában „találta ki magát". Közben bejárta a Távol-Keletet, és egymás után nyitotta meg jellegzetes - ázsiai és francia hatásokat ötvözõ konyhával büszkélkedõ - éttermeit a világ minden részén. Alig három évtizedes pályafutása alatt tizennyolc vendéglátóegységbõl álló birodalmat épített fel.
- Grant Achatz
- A dekonstruktor
- Gordon Ramsay
- Vincent Cosgrove séf
- Eric Ripert
- Thomas Keller –  A modern ...
- Fausto Di Vora
- Graham Elliot Bowles
- Alex Urena
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google