Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Leves - Leves hússal
Német szárazborsó leves
A recept eredetileg dr. August Oetker 1963-as szakácskönyvében jelent meg. Ahhoz képest egy kicsit több liszt van benne a simább textúráért, a hozzáadott zeller pedig földesebbé teszi az ízét.

Hozzávalók:
• 2 ek. extra szûz olívaolaj
• 2 szelet bacon, finomra aprítva
• 1 nagyobb hagyma, finomra aprítva
• 1 szár zellerlevél, finomra aprítva
• 1 nagyobb sárgarépa, megtisztítva és finomra aprítva
• 1 kisebb zellerszár megtisztítva és finomra aprítva
• kóser só, ízlés szerint
• 2 ek. liszt
• 10 szál petrezselyemzöld
• 8 szár friss kakukkfû
• 2 babérlevél
• 500 g szárazborsó (zöld), megmosva és lecsöpögtetve
• 2 nagyobb csülök (kb. 1 kg együtt)
• frissen õrölt fekete bors,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Sopa Mariscos
Recept: Paulus (hejszakacsok.hu tag)
Csicsóka velouté fésûkagylóval
Recept: Rethling György
"Az ízeknél szintén figyeltem arra, hogy ne lógjon ki egy több fogásos menübõl túlfûszerezettsége miatt, így, inkább egy tiszta és koncentrált ízû levest készítettem, ahol a természetes íz dominál."
- Petrezselyem krémleves
- Gödrei táskaleves
- Ír gulyás (Irish stew)
- Kelkáposztaleves burgonyával, házi ...
- Bakonyi betyárleves
- Pilisi pásztorleves gidahúsból
- Jérceraguleves friss zöldségekkel
- Tejszínes zalai csirkehúsleves
- Karfiol krémleves jakobsz kagylóval ...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google