- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Leves
Német szárazborsó leves
A recept eredetileg dr. August Oetker 1963-as szakácskönyvében jelent meg. Ahhoz képest egy kicsit több liszt van benne a simább textúráért, a hozzáadott zeller pedig földesebbé teszi az ízét.

Hozzávalók:
• 2 ek. extra szűz olívaolaj
• 2 szelet bacon, finomra aprítva
• 1 nagyobb hagyma, finomra aprítva
• 1 szár zellerlevél, finomra aprítva
• 1 nagyobb sárgarépa, megtisztítva és finomra aprítva
• 1 kisebb zellerszár megtisztítva és finomra aprítva
• kóser só, ízlés szerint
• 2 ek. liszt
• 10 szál petrezselyemzöld
• 8 szár friss kakukkfű
• 2 babérlevél
• 500 g szárazborsó (zöld), megmosva és lecsöpögtetve
• 2 nagyobb csülök (kb. 1 kg együtt)
• frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
 
Elkészítése:
1.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Török paradicsomleves
(Domatesli tavuk suyu)
Sopa Mariscos
Recept: Paulus (hejszakacsok.hu tag)
- Csicsóka velouté fésűkagylóval
- Vaníliás kovászolt tormalevél velouté ...
- Burgonya krémleves spenóttal töltött ...
- Petrezselyem krémleves
- Gödrei táskaleves
- Ír gulyás (Irish stew)
- Kelkáposztaleves burgonyával, házi ...
- Fedős Roquefort-krémleves
- Bakonyi betyárleves
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google