Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Leves
Német szárazborsó leves
A recept eredetileg dr. August Oetker 1963-as szakácskönyvében jelent meg. Ahhoz képest egy kicsit több liszt van benne a simább textúráért, a hozzáadott zeller pedig földesebbé teszi az ízét.

Hozzávalók:
• 2 ek. extra szûz olívaolaj
• 2 szelet bacon, finomra aprítva
• 1 nagyobb hagyma, finomra aprítva
• 1 szár zellerlevél, finomra aprítva
• 1 nagyobb sárgarépa, megtisztítva és finomra aprítva
• 1 kisebb zellerszár megtisztítva és finomra aprítva
• kóser só, ízlés szerint
• 2 ek. liszt
• 10 szál petrezselyemzöld
• 8 szár friss kakukkfû
• 2 babérlevél
• 500 g szárazborsó (zöld), megmosva és lecsöpögtetve
• 2 nagyobb csülök (kb. 1 kg együtt)
• frissen õrölt fekete bors,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Török paradicsomleves
(Domatesli tavuk suyu)
Sopa Mariscos
Recept: Paulus (hejszakacsok.hu tag)
- Csicsóka velouté fésûkagylóval
- Vaníliás kovászolt tormalevél ...
- Burgonya krémleves spenóttal ...
- Petrezselyem krémleves
- Gödrei táskaleves
- Ír gulyás (Irish stew)
- Kelkáposztaleves burgonyával, házi ...
- Fedõs Roquefort-krémleves
- Bakonyi betyárleves
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google