Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Húsos étel - Tenger gyümölcsei, csiga, rák
Alaszkai vörös királyrák mangó „rivierával” és vöröshagymával
Recept: Michel Roth – Bocuse d’Or 1. helyezett, 1991

Michel Roth

Hozzávalók
(4 adaghoz):
- 4 alaszkai vörös királyrák ollója (egyenként 180 g) court bouillon-ban megfõzve
- Extra szûz olívaolaj
 
A mango coulis-hoz:
- ¼ érett mangó
- Egy kis olívaolaj
- 2 narancs
 
A „rivierához”:
- 1 mangó felcsíkozva
- ¾ érett mangó
- 1 vöröshagyma
- 1 ek.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Maque Choux és garnélarák
Ez a New Orleans-i klasszikus Tory McPahil séftõl származik, akit a Délvidék Legjobbjának jelöltek a James Beard Alapítvány döntnökei. A kukoricából, babból, okrából, füstölt szalonnából készült alap tökéletesen passzol nem csak a tenger gyümölcseihez, de a csirkéhez is.

Tory McPahil séf
Csiga harcsával, spárgával
(Körös-vidék)
Recept: Kaszás János
Forrás: Konyhamûvészet (2001)
- Pácolt garnélarák
- Sült tintahal paradicsomszósszal
- Homár avokádó konfittal és ...
- Serpenyõben sült languszta
- Sandefjordi kagylók
- Sashimi madagaszkári garnélából ...
- Apró tintahal meleg ...
- Pácolt garnélarák
- Garnélarák paellamártással
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google