Rizspálinkában párolt borda
 Forrás: Wall Street Journal 
Fordította: Kovács-Kígyós Adrienn 
 
 Hozzávalók:  - 7 ek. szójaszósz - 5 ek. méz - 3 ek. Worcestershire szósz - 1 ek. paprikapehely - 2,75 kg csontos borda - 2 ek. repceolaj vagy más növényi olaj - 1 csésze rizspálinka (szaké) - 2 csésze hínárleves - 2 ek. cukor - 1 csokor mángold - 6 cippolini hagyma, meghámozva - 12 szem aszalt szilva - 1 ek. rizsecet - 6 koktélparadicsom 
  
Elkészítése:  1. Egy nagy tálban keverjük össze a 6 evõkanál szójaszószt a mézzel, a Worcestershire szósszal és a pirospaprika pehellyel. Tegyük bele és legalább két órán keresztül pácoljuk benne a bordákat. 
  
2. Melegítsük elõ a sütõt 160°C-ra. Forraljunk fel egy közepes fazéknyi vizet.  Közben vegyük ki a páclébõl a bordákat,
  ... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
                              |