- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Húsos étel - Sertésből, malacból
Rizspálinkában párolt borda
Forrás: Wall Street Journal
Fordította: Kovács-Kígyós Adrienn

Hozzávalók:
- 7 ek. szójaszósz
- 5 ek. méz
- 3 ek. Worcestershire szósz
- 1 ek. paprikapehely
- 2,75 kg csontos borda
- 2 ek. repceolaj vagy más növényi olaj
- 1 csésze rizspálinka (szaké)
- 2 csésze hínárleves
- 2 ek. cukor
- 1 csokor mángold
- 6 cippolini hagyma, meghámozva
- 12 szem aszalt szilva
- 1 ek. rizsecet
- 6 koktélparadicsom
 
Elkészítése:
1. Egy nagy tálban keverjük össze a 6 evőkanál szójaszószt a mézzel, a Worcestershire szósszal és a pirospaprika pehellyel. Tegyük bele és legalább két órán keresztül pácoljuk benne a bordákat.
 
2. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Forraljunk fel egy közepes fazéknyi vizet.
Közben vegyük ki a pácléből a bordákat, töröljük meg őket papírtörlővel, a páclét viszont tegyük félre,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Mangalica karaj, sült vargányával (videó)
Öntöttvas serpenyőben grillezett mangalica karaj, sült vargánya gombával és juhtúrós sztrapacskával.
Recept: PrisztókaTibor (Szél fiai fogadó)
Bakonyi bicskás pecsenye
Forrás: Magyar tájak ételei (1990) - Táltos Kiadó Kft (Budapest)
- Sült sertés citrus ízzel marinálva
- Káposztás korong karajból, almás ...
- Sertéshús-variáció vörösboros ...
- Avasi pincepecsenye
- Sertéspofa konfit piros disznózsír ...
- Etyeki töltött karaj
- Mititei
- Kapuvári bicskás pecsenye
- Gödörben sült egész malac
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google