Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Húsos étel - Pulykából
Hurkával töltött pulykamell
A 2012-es James Beard Díj döntõsének fogása.
Donald Link fejébõl pattant ki ez a Cajun stílusú töltött pulyka recept.
A New Orleans-i Cochon étterem séfje is esélyes volt a 2012 Legkiválóbb Séfje címre.

Donald Link

Hozzávalók
(8-10 adaghoz):
- 2-2,5 kg bõrös pulykamell filé
- kóser só és frissen õrölt fekete bors, ízlés szerint
- 500 g véres hurka (a bélt válasszuk le)
- 3 ek. repceolaj
- 2 ek. felaprított friss zsálya
- 2 ek. felaprított friss kakukkfû
- 3 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 1 citrom, vékonyra szeletelve
- 8 ek. sótlan vaj, megolvasztva

Elkészítése:
A pulykamellet tegyük egy vágódeszkára, a bõrével lefelé. Minden pulykamell közepét hosszában vágjuk be 2 cm mélyen. Fedjük le a húst mûanyag fóliával, majd egy húsklopfoló segítségével lapítsuk kb.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Zúzavagdalékkal és libamájbabbal töltött pulykaszárny parázson puhítva
Erdei gombákkal dúsított puliszka leveles tésztában sütve
Kecskesajtos újburgonya tortácskával és friss zöldségparádéval
Kapros fokhagymás túró mártással
 
Recept: Dusnoki Ferenc Viktória étterem, Debrecen
Sajtos, sonkás jércemell töltött uborkával
Recept: Gál Sándor (1995)
- Mézes epres pulykaszeletek
- Magokban sült citromos pulyka
- Zöldséges pulykamell
- Pulykamell diós rokforttal töltve
- Babos-chillis pulykamell
- Dióval töltött pulyka
- Göngyölt pulykamedál kardra húzva
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google