Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Ételkészítés - Húsos étel - Belsõségekbõl
Sózott marhanyelv
Forrás: playingwithfireandwater.com
Fordította: Kovács-Kígyós Adrienn

Hozzávalók:
- 2-3 db marhanyelv
- 2 liter hideg víz
- 340 g kóser só
- 115 g barna cukor
- 7 g nátrium-nitrát (E 251)
(opcionális, bár segít a nyelv rózsaszín színének kialakításában)
- 3 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. feketebors
- 2 tk. mustármag
- 1 tk. egész szegfûbors
- 1 tk. szárított kakukkfû
 
Elkészítése:

Sózás: Egyetlen rétegben fektessük egymás mellé a nyelveket egy nagyobb tálban. Egy rozsdamentes serpenyõben forraljuk fel a vizet a sóval, a cukorral és a nátrium-nitráttal. Vegyük le a tûzrõl és hagyjuk kihûlni, majd öntsük rá a nyelvekre úgy, hogy a folyadék legalább 2-4 centire ellepje azokat.  Ezután jöhet bele a többi alapanyag is, majd tegyünk egy nehéz porcelántányért a nyelvekre,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Kacsamáj fondant sárgadinnyével
Recept: François Adamski Bocuse d’Or 2001 1. helyezett

François Adamski
Pacal zöldséges savanyú káposztával
Recept: Janhni László, a Kistücsök séfje
Forrás: fn.hu - H.B.
- Bábolnai libamáj cseresznyefán ...
- Hagymás vér
- Borban pácolt libamáj grillezve
- Magyaros libamáj
- Borjúmáj baconos salottadzsemmel
- Konfitált kacsamáj juhtúrós ...
- Borjúmájas borjúmirigy, ahogy ...
- Gombasaláta májjal és ...
- Libamáj kakukkfüves eperraguval
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google