- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Ételkészítés - Húsos étel - Belsőségekből
Sózott marhanyelv
Forrás: playingwithfireandwater.com
Fordította: Kovács-Kígyós Adrienn

Hozzávalók:
- 2-3 db marhanyelv
- 2 liter hideg víz
- 340 g kóser só
- 115 g barna cukor
- 7 g nátrium-nitrát (E 251)
(opcionális, bár segít a nyelv rózsaszín színének kialakításában)
- 3 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. feketebors
- 2 tk. mustármag
- 1 tk. egész szegfűbors
- 1 tk. szárított kakukkfű
 
Elkészítése:

Sózás: Egyetlen rétegben fektessük egymás mellé a nyelveket egy nagyobb tálban. Egy rozsdamentes serpenyőben forraljuk fel a vizet a sóval, a cukorral és a nátrium-nitráttal. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd öntsük rá a nyelvekre úgy, hogy a folyadék legalább 2-4 centire ellepje azokat.  Ezután jöhet bele a többi alapanyag is, majd tegyünk egy nehéz porcelántányért a nyelvekre, hogy biztosan ne jöjjenek fel a víz tetejére.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További receptek
Kacsamáj fondant sárgadinnyével
Recept: François Adamski Bocuse d’Or 2001 1. helyezett

François Adamski
Pacal zöldséges savanyú káposztával
Recept: Janhni László, a Kistücsök séfje
Forrás: fn.hu - H.B.
- Bábolnai libamáj cseresznyefán sütve
- Hagymás vér
- Borban pácolt libamáj grillezve
- Magyaros libamáj
- Borjúmáj baconos salottadzsemmel
- Konfitált kacsamáj juhtúrós aszalt ...
- Borjúmájas borjúmirigy, ahogy Marchal ...
- Gombasaláta májjal és burgonyatortával
- Libamáj kakukkfüves eperraguval
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google