Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Francia
A francia séfek gondban vannak a gyorsételek alapanyagainak beszerzésével
Az haute cuisine országában az utcai ételek elkészítése az alapanyagok hozzáférhetõsége miatt komoly problémákat vet fel. Az induló francia vállalkozások számára az autentikus gyorsételek elkészítése - az elnevezéssel ellentétben - nem megy valami gyorsan. A Le Camion Qui Fume nevû guruló étteremben például az ebédelni óhajtó tömeg egy órát várhat a rendelésre készülõ hamburgerére.

…és az általuk kínált
gusztusos hamburger.
/Kép: Le Camion
Qui Fume, Facebook/

Furcsa, hogy épp abban a városban nehéz egy-egy gyorsétel alapanyagát beszerezni, ahol a séfek egyébként mindenhez könnyû szerrel hozzájutnak, ami egy-egy mesterien összeállított szószhoz vagy flancos süteményhez szükségeltetik.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A gasztronómia ünnepe elõször Franciaországban
Elõször rendezték meg Franciaországban a gasztronómia ünnepét a közel harminc éve útjára indított, és azóta világeseménnyé vált zene ünnepének mintájára. Az ötlet azután született, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a "franciás jellegû étkezést" tavaly novemberben felvette a veszélyeztetett szellemi kulturális örökségek listájára.
A franciák 5,5 százalékra húzták az éttermi áfát
"Az éttermek azonban nem egyformán reagálnak. A nagyobb láncok a jó reklámlehetõséggel éve egy az egyben továbbadják a fogyasztóknak az áfacsökkentés következményeit, és csökkentik az áraikat. Kisebb, már eddig is az olcsó kategóriába tartozó szolgáltatók azonban inkább megtartják a korábbi árszínvonalukat, és javítanak a vállalkozásuk rentabilitásán."
- Összefogtak a legjobb francia séfek, ...
- Enni vagy nem enni?…
- Francia sztárséfek a francia ...
- A francia konyhával bõvült a ...
- A francia konyha V.
- A francia konyha IV.
- A francia konyha III.
- A francia konyha II.
- A francia konyha I.
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google