- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Világ konyhái - Francia
A francia séfek gondban vannak a gyorsételek alapanyagainak beszerzésével
Az haute cuisine országában az utcai ételek elkészítése az alapanyagok hozzáférhetősége miatt komoly problémákat vet fel. Az induló francia vállalkozások számára az autentikus gyorsételek elkészítése - az elnevezéssel ellentétben - nem megy valami gyorsan. A Le Camion Qui Fume nevű guruló étteremben például az ebédelni óhajtó tömeg egy órát várhat a rendelésre készülő hamburgerére.

…és az általuk kínált
gusztusos hamburger.
/Kép: Le Camion
Qui Fume, Facebook/

Furcsa, hogy épp abban a városban nehéz egy-egy gyorsétel alapanyagát beszerezni, ahol a séfek egyébként mindenhez könnyű szerrel hozzájutnak, ami egy-egy mesterien összeállított szószhoz vagy flancos süteményhez szükségeltetik.
 
Az elmúlt két évben a külföldi mintára üzemelő gyorséttermek gombamód elszaporodtak Párizsban – immáron városszerte ínyenc burritokat, hamburgereket és brownie-kat kínálnak a vendégeknek.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A gasztronómia ünnepe először Franciaországban
Először rendezték meg Franciaországban a gasztronómia ünnepét a közel harminc éve útjára indított, és azóta világeseménnyé vált zene ünnepének mintájára. Az ötlet azután született, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a "franciás jellegű étkezést" tavaly novemberben felvette a veszélyeztetett szellemi kulturális örökségek listájára.
A franciák 5,5 százalékra húzták az éttermi áfát
"Az éttermek azonban nem egyformán reagálnak. A nagyobb láncok a jó reklámlehetőséggel éve egy az egyben továbbadják a fogyasztóknak az áfacsökkentés következményeit, és csökkentik az áraikat. Kisebb, már eddig is az olcsó kategóriába tartozó szolgáltatók azonban inkább megtartják a korábbi árszínvonalukat, és javítanak a vállalkozásuk rentabilitásán."
- Összefogtak a legjobb francia séfek, ...
- Enni vagy nem enni?…
- Francia sztárséfek a francia ...
- A francia konyhával bővült a szellemi ...
- A francia konyha V.
- A francia konyha IV.
- A francia konyha III.
- A francia konyha II.
- A francia konyha I.
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google