Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Benelux
Mikó Hilda: Vallónia, az ízes sörbirodalom
"És a sör e belga régióban nemcsak a korsókban habzik, felizgatva ezzel a szomjas férfiszájakat, de rengeteg vallon étel nélkülözhetetlen alapanyaga is. Ilyen például a vallon sörleves, mely ementáli sajtot, tejszínt és hagymát is tartalmaz."

Ha Vallónia nevét halljuk, legelõször persze a régi flamand-vallon csatározások jutnak eszünkbe, pedig a vallonok nemcsak errõl, de gasztronómiájukról is híresek a világban. Csokoládé, sör, sajt és megannyi páratlan finomság várja az ide látogatókat.

A vallonok büszkék arra, hogy csokoládéjuk kizárólag a legjobb minõségû kakaó felhasználásával készül. Egyetlen rúd csokoládé elõállításához 15 órai munkára van szükség, amelybõl csupán egy óra a nyers kakaó õrlése. Ez persze inkább a nõk fantáziáját mozgatja meg, a férfiakat sokkal inkább vonzzák a világhíres vallon sörök, melyekbõl több mint hétszáz fajta kapható.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Kelemen Endre: A pralinék rezidenciája
"Gasztronómiai szempontból Belgium „kétarcú ország". Igen erõsen keveredik benne a különbözõ népek szakácsmûvészete, hiszen két nép lakja: a flamandok és a vallonok. Belgium déli része pedig kétszáz évig volt spanyol uralom alatt."
A holland konyha
Közel áll vidékies jellegéhez... 
A hagyományos holland szakácsok nagy adag egyszerû ételeket szeretnek fõzni, hatalmas mennyiségû szénhidrát kiséretében - amik egykor az éhes farmerek, dokkmunkások és halászok hasának megtöltésére lettek tervezve, nem pedig a vonalaikra vigyázó turistákére.

Tipikusabb amszterdami
harapnivaló a hering.
- Kelemen Endre: Tulipános, ...
- Kis országok nagy kanállal
- Belga kolostori étkek
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google