Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Görög
A görög konyha
A görög nép, amely saját képmására teremtett isteneket adott a világnak, megosztotta bölcsességét a konyhamûvészetben is. Bár török eredetû a dolmádes a szõlõlevélbe tekert darált hús (akárcsak a magyar töltött káposzta), ki ne tartaná görögnek? Hol van párja a taramasz salátának, a halban gazdag tenger dús választékában is különlegességnek számító olajos, citromos, füstölt halikrának?

Forrás: KULINÁIRIUM - P. M
Az itt bõven termõ citromot éppen olyan kulináris hozzáértéssel használják fel, mint az olívabogyót és a szõlõt, a paradicsomot és a padlizsánt, az uborkát, a paprikát és az illatos fûszereket. Jellegzetesek a citrommal készített ételek, a saláták, a különlegesen ízesített halak — az ízesítõk közül szinte elmaradhatatlan a bor -, kár lenne nem megkóstolni a messze földön híres, többféle változatban készülõ, savanykás húslevest, az avgolemonót, vagy a sültekhez kínált tojásos-citromos mártást.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Görög konyha
A görög konyháról rengeteg mítosz kering. Mindenkinek vannak ilyen-olyan elképzelései, de igazából csak kevesen tudják, hogy mi is az a görög konyha, milyen hatások és kulturális törésvonalak mentén alakult ki. Mi az, ami göröggé teszi ezt a nagy földrajzi területet, és nagy történelmi viharokat átélt konyhát? Van egyáltalán olyan, hogy egységes görög konyha?

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google