|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Görög |
A görög konyha A görög nép, amely saját képmására teremtett isteneket adott a világnak, megosztotta bölcsességét a konyhamûvészetben is. Bár török eredetû a dolmádes a szõlõlevélbe tekert darált hús (akárcsak a magyar töltött káposzta), ki ne tartaná görögnek? Hol van párja a taramasz salátának, a halban gazdag tenger dús választékában is különlegességnek számító olajos, citromos, füstölt halikrának?
Forrás: KULINÁIRIUM - P. M
Az itt bõven termõ citromot éppen olyan kulináris hozzáértéssel használják fel, mint az olívabogyót és a szõlõt, a paradicsomot és a padlizsánt, az uborkát, a paprikát és az illatos fûszereket. Jellegzetesek a citrommal készített ételek, a saláták, a különlegesen ízesített halak — az ízesítõk közül szinte elmaradhatatlan a bor -, kár lenne nem megkóstolni a messze földön híres, többféle változatban készülõ, savanykás húslevest, az avgolemonót, vagy a sültekhez kínált tojásos-citromos mártást.
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Görög konyha A görög konyháról rengeteg mítosz kering. Mindenkinek vannak ilyen-olyan elképzelései, de igazából csak kevesen tudják, hogy mi is az a görög konyha, milyen hatások és kulturális törésvonalak mentén alakult ki. Mi az, ami göröggé teszi ezt a nagy földrajzi területet, és nagy történelmi viharokat átélt konyhát? Van egyáltalán olyan, hogy egységes görög konyha?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|